ABN AMRO en Boekel De Nerée adviseren bij verkoop Halfords

ABN AMRO en advocatenkantoor Boekel De Nerée adviseren Macintosh Retail Group bij de verkoop van retailbedrijf Halfords aan algemeen directeur Peter-Jan Stormmesand. Ernst & Young is fiscaal adviseur bij de management buy-out. De financiering voor de deal heeft Macintosh geregeld voor Stormmesand. Met de deal komt een eind aan een verkoopproces van de retailer in fiets- en auto toebehoren. Als in 2011 maakte Macintosh Retail bekend Halfords te willen verkopen.
Theo Strijbos, de CFO van Macintosh, krijgt bij de deal advies van een team van ABN AMRO onder leiding van Marcus Looijestijn. De bankier werkt op de deal samen met Arjan Minnigh, Lars van Geuns en Steven Vlek. Het is voor Looijesteijn de eerste keer dat hij Macintosh bij een M&A deal adviseert. Inclusief de deal staat ABN AMRO met zeven deals op de tweede plaats in de league table M&A advisory van 2013. 
M&A advocaat Kris Ruijters verzorgt het juridisch advies voor Pat Hünen, de general counsel van Macintosh. Ruijters werkt samen met Sophie van Zelm van Eldik, Cars-Jan van Gool, Ilse Marye Alwon, Angelique Thiele en Latifa Ait Youss. Ruijters is een goede bekende van Hünen. Hij adviseert Macintosh al sinds 2006 en heeft de retailer onder andere bijgestaan bij de verkoop van BelCompany in 2011.
Het team van Ernst & Young staat onder leiding van fiscalist Wim Kusters.
 
Jaren in de etalage 
Halfords staat sinds 2011 in de etalage, nadat Macintosh besloot zich meer te richten op de schoenen- en woonsector. Om dezelfde reden is BelCompany in 2011 aan Vodafone verkocht. CEO Frank De Moor van de Macintosh Retail Group erkent dat de deal langer duurde dan verwacht: “Het verkoopproces van Halfords heeft langer geduurd dan voorzien door de economische crisis. We hebben echter niet gekozen voor snelle stappen omdat dit niet in het belang was van Halfords. We zijn verheugd dat Algemeen Directeur Peter-Jan Stormmesand met zijn uitgebreide ervaring in de automotive wereld, bereid is om de toekomst van Halfords verder vorm te geven. Onze betrokkenheid blijft puur financieel en zal in de loop van de komende jaren worden afgebouwd.” 
Halfords is marktleider in Nederland in fietsen en auto- en fietsaccessoires. Daarnaast levert Halfords inbouwservices op locatie of in eigen winkels. In Nederland heeft  Halfords 136 winkels en in België 2 winkels en in totaal werken er 696 mensen.  
Gerelateerde artikelen