ABN AMRO en Allen & Overy dealmakers Eyeworks bij overname door Warner Bros

ABN AMRO en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren televisieproducent Eyeworks bij de overname door The Warner Bros. Television Group (Warner). Verkopende aandeelhouder Van den Ende & Deitmers krijgt juridisch advies van Stibbe. Advocatenkantoor Simmons & Simmons adviseert samen met Olswang en O’Melveny & Myers de Amerikanen. De geschatte dealwaarde ligt tussen de 100 en 250 miljoen euro.
In 2011 waren de aandeelhouders van Eyeworks ook op zoek naar een koper. Destijds hadden ze Goldmans Sachs in de arm genomen om het verkoopproces te begeleiden. Daar is niets uit voort gekomen. Nu kreeg ABN AMRO de eer om de verkoop op te zetten. De bank adviseerde Eyeworks niet eerder bij een M&A deal, maar het is wel een bestaande klant van de bank. Executive vice president Rutger van Nouhuijs geeft leiding aan het team van ABN AMRO. Hij werkt samen met Lodewijk Sodderland, Joost-Jan van Halder en Jim Dekker. 
Partners Jan Louis Burggraaf  en Lucas Brabers geven samen leiding aan het team van Allen & Overy. Het team bestaat verder uit Leoniek de Vito (corporate), Eric Keyzer (media & IP), Sophie Roozendaal, Aziz Bouhbouh (notarieel), Floris van de Bult (employment), Rens Bondrager (tax), Kees Schillemans, Emma Besselink (mededinging).
Private equity investeerder Van den Ende & Deitmers had via zijn Crossmedia Fund een aandeel van 30% in Eyeworks. "Na Van den Ende & Deitmers te hebben bijgestaan bij de acquisitie van hun belang in Eyeworks in 2006, was het een waar genoegen ze nu ook te kunnen adviseren bij de exit van deze investering", zegt M&A partner Björn van der Klip van Stibbe. Hij verzorgde het juridisch advies voor de investeerder. Hij werkte samen met Patricia van den Ende en Jana van der Pennen.
Warner krijgt juridisch advies van drie advocatenkantoren: een team van Olswang, bestaande uit Stephen Hermer, Yasmine Meeajun; een team van O’Melveny & Myers bestaande uit Sara Caughey, Andor Terner en Feni Ajumogobia en een team voor Nederlands recht van Simmons & Simmons. Pieter van Uchelen geeft leiding aan het Nederlandse team. Hij werkt samen met Joris Oster, Michiel Wurfbain en Pieter Kortbeek. 
Dit is de tweede Nederlandse overname van Warner. In 2011 kochten de Amerikanen de mediaproducent BlazHoffski. Kevin Tsujihara, de CEO van Warner, ziet in de overname van Eyeworks een belangrijke strategische stap. "De voorgenomen overname van Eyeworks’ 15 lokale productiebedrijven vertegenwoordigt een significante stap in onze strategie”. 
Eyeworks oprichter en aandeelhouder Reinout Oerlemans verhuist naar Los Angeles voor een nieuwe baan als Chairman Eyeworks USA. Hier wordt hij verantwoordelijk voor de uitbreiding van Eyeworks in de Verenigde Staten. Na de overname is treedt Oerlemans af als CEO. Ronald Goes wordt zijn opvolger. 
Gerelateerde artikelen