ABN AMRO, Case, Loyens, Houthoff en William Blair bij secondary buy-out H2 en Egeria

Private equity investeerder H2 Equity Partners verkoopt dakramenfabrikant JET Group aan collega investeerder Egeria. ABN AMRO, Case Corporate Finance en advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseren koper Egeria. William Blair, Deloitte, KPMG Meijburg en Houthoff Buruma adviseren H2. Banning adviseert het management van JET Group.
ABN AMRO adviseert Egeria samen met haar Duitse partner Case Corporate Finance. Dennis van Zijl geeft leiding aan het M&A execution team van ABN AMRO. Joost Smaal heeft de lead vanuit het Sector Team (Industries). Het Duitse team van Case staat onder leiding van Marcus Bär (oud ABN AMRO). Het deal team bestaat verder uit Faas van Engelen (Sector), Marco Seller (M&A) en Mahmoud Hatahet (Case).
“Dennis van Zijl adviseerde in 2011 CRH bij de verkoop van JET Group aan H2”, zegt Joost Smaal van ABN AMRO. “Vanuit de Sector hebben wij de afgelopen jaren veel Europese strategische partijen gesproken om de interesse en dynamiek in deze markt goed te begrijpen". Zo zijn wij uiteindelijk in contact gekomen met Egeria die deze sector ook met extra belangstelling volgde. Smaal verwacht meer overnameactiviteit in de Europese maakindustrie. “Wij zien de markt aantrekken. Er zijn meer partijen die kijken naar overnamekandidaten in bijvoorbeeld de markt voor HVAC, Building Solutions en Flow Control.” Een voorbeeld is de aanstaande mogelijke verkoop van een fabrikant van onder meer expansievaten voor de heating sector, waar ABN AMRO het verkoopmandaat voor heeft.
De JET Group transactie is de tweede deal waarbij het Industries team van ABN AMRO en het Duitse M&A team samen optrekken. Eerder werkten ze samen bij de overname van Augusta (DL) door TKH Group. Case Corporate Finance heeft kantoren in Brussel, Frankfurt en Parijs. De M&A adviseurs van ABN AMRO en Case werkten voor 2012 samen onder dezelfde paraplu van RBS en ABN AMRO.
Het team van Loyens & Loeff staat onder leiding van M&A advocaat Harmen Holtrop. Hij werkt samen met Antoinette van der Hauw, Anke van Holthe tot Echten en Valerie Haans van corporate. Gianluca Kreuze, Sietske van ’t Hooft en Maurits Hofman van banking en finance. Pieter van Druten, Ludo Suykerbuyk en Jasper Moonen van notary.
 
Private equity manager Harmen Geerts is namens H2 verantwoordelijk voor de deal. Hij heeft zakenbankiers Matthew Gooch en Matthew Zimmer van William Blair ingeschakeld om kopers te vinden voor JET Group. Voor juridisch advies heeft hij een een team van Houthoff Buruma ingeschakeld onder leiding van M&A partner Michiel Pannekoek.
 
M&A partner Krijn Keukens geeft leiding aan het team van Banning bij het advies aan het management van JET Group. 
Gerelateerde artikelen