ABN AMRO, Benvalor en PwC adviseren bij investering Parcom in Nederlandse offshore start-up

ABN AMRO, Benvalor en PwC Private equity investeerder Parcom verschaft een kapitaalinjectie van 20 miljoen euro aan Barge Master. Het in 2009 opgerichte bedrijf uit Capelle aan den IJssel ontwikkelt golfcompensatie-platforms, systemen die deining op zee compenseren om de inzetbaarheid te vergroten van offshore schepen bij de aanleg en het onderhoud van olieplatforms en windmolens op zee.
Als eerste klant speelt ook oliereus Shell een belangrijke rol bij de doorbraak voor de jonge onderneming. Een van de Barge Master systemen wordt nu verscheept naar de Filipijnen, waar offshore aannemer Boskalis in opdracht van Shell een leidingbrug installeert tussen twee offshore platforms van het Malampaya gasveld. 
Op de Noordzee gaat de NAM, het samenwerkingsverband tussen Shell en ExxonMobil voor de productie van olie en gas op het Nederlandse continentaal plaat, een ander Barge Master systeem inzetten voor het onderhoud van meerdere olieplatforms in de Noordzee. 
CEO Martijn Koppert anticipeert op meer opdrachten. Met de verse kapitaalinjectie, wil de Nederlandse start-up versneld een vloot van golfcompensatieplatformen op te kunnen bouwen. 
Frans van Seumeren, de oud directeur grootaandeelhouder van zwaartransportbedrijf Mammoet, houdt een minderheidsbelang en blijft betrokken bij de onderneming. 
Ondernemer-investeerder Frans van Seumeren werd op financieel gebied geadviseerd door M&A adviseurs Jorn van Etten en Aram van Viersen. ABN AMRO heeft een sterke positie in de maritieme industrie, een sector waarin Nederlandse bedrijven van oudsher tot de wereldwijde top behoren. Zo adviseerde ABN AMRO recent voor transacties voor scheepsbouwer IHC Merwede en offshore dienstverleners Seafox en ALP. 
 
Op juridisch gebied werd de oud-eigenaar van Mammoet geadviseerd door advocaten Sjoerd Mol en Leonoor Wijnbergen van het Utrechtse kantoor Benvalor, terwijl jurist Jeroen Kroes van PwC legal Parcom adviseerde in deze transactie.  
 
Gerelateerde artikelen