ABN AMRO bankiers starten overnameboutique in gezondheidszorg

ABN AMRO bankiers Maurice Laudy en Machiel van Oostveen zijn van start gegaan met hun eigen overname advieskantoor. Saola Healthcare Partners. Het kantoor heeft een focus op overnames en fundraising in de gezondheidszorg. De M&A adviseurs hebben recent hun eerste twee deals afgerond.
Bij hun eerste deal adviseren Laudy en Van Oostveen de aandeelhouders van het Utrechtse ontwikkelaar van medische apparaten AQTIS Medical bij de verkoop het bedrijf aan het Britse Sinclair IS Pharma voor 17 miljoen euro cash en een earnout van maximaal 30 miljoen euro. Bij de tweede deal adviseerde Saola het bedrijf Eurocept bij de verkoop van een minderheidsaandeel aan private equity bedrijf GIMV. Bij deze laatste deal adviseerde Saola in samenwerking met ABN AMRO.
Saola Healthcare Partners biedt diensten op het vlak van M&A advisorym, fund raising/private placements en advies bij de voorbereiding van strategische transacties. Het bedrijf heeft de focus op de gezondheidszorgsector, waaronder life sciences, medtech, diagnostiek, healthcare services & distribution. 
Laudy en Van Oostveen hebben beiden hun gehele carrière bij ABN AMRO gewerkt. Laudy ging na zijn studies Biochemie aan de Universiteit van Utrecht en Business Administration aan Universiteit Nyenrode in 1997 aan de slag bij ABN AMRO. Van Oostveen studeerde Scheikunde en Medische Biologie in Amsterdam en Financial Management op Nyenrode. Hij ging in 2000 aan de slag bij ABN AMRO.
 
Gerelateerde artikelen