ABN AMRO, Aperghis en Capitium adviseren bij mogelijke verkoop Eneco

M&A-adviseurs van ABN AMRO, Aperghis & Co en Capitium zijn betrokken als adviseurs bij een mogelijke verkoop van energiebedrijf Eneco. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD) vrijdag. 

Of Eneco daadwerkelijk verkocht wordt is onzeker, zegt Eneco-directeur Jeroen de Haas in het FD. Volgens De Haas is een formeel verkoopproces nog niet in gang gezet. Eneco is eigendom van 53 gemeenten, waarvan Rotterdam met 32 procent het grootste aandeel heeft. Rotterdam heeft M&A-adviseurs van Capitium ingehuurd om de opties te onderzoeken. Corporate-finance-adviseur Aperghis & Co vertegenwoordigd alle 53 aandeelhouders en Eneco krijgt advies van een team van ABN AMRO

Capitium was eerder actief als M&A-adviseur van de Nederlandse staat bij de verkoop van VIVAT Verzekeringen aan de Chinese verzekeraar Anbang. Bij deze deal trok de financieel adviseur gezamenlijk op met Aperghis & Co. Bij ABN AMRO is Max ter Linden de managing director van de energie-, grondstoffen- en transportsector (ECT). In maart adviseerde Ter Linden nog bij de overname van de Delta Netwerk Groep door Stedin. 

De beurs, Shell of een andere koper
Als het komt tot een uiteindelijke overname hoopt De Haas de huidige strategie voort te kunnen zetten. Het bedrijf zet in op duurzame energie en investeert onder andere samen met Shell in een tweede windmolenpark bij Borssele. Shell zou daarom een mogelijk kandidaat zijn voor een overname, maar De Haas houdt de optie van een beursgang of andere kopers open.
 
Lees ook:
Rotterdam wil belang in 'tamelijk succesvol' Eneco verkopen
Eneco doet grote overname in België 
 

Gerelateerde artikelen