ABN AMRO, ING, Merrill Lynch en Morgan Stanley brengen VolkerWessels met succes naar de beurs

Bouwbedrijf VolkerWessels is vrijdag bij zijn terugkeer op de beurs in Amsterdam positief ontvangen. ABN AMRO, ING, Merrill Lynch, Morgan Stanley, BNP Paribas, Rabobank, Kempen & Co, Allen & Overy, Houthoff Buruma en Linklaters waren erbij.

De aandelen, die waren aangeboden voor 23 euro per stuk, werden in de eerste handelsminuten op het Damrak gelijk 1 procent meer waard. De beursgang wordt begeleidt door ABN AMRO, ING, Merrill Lynch en Morgan Stanley. Samen met BNP Paribas en Rabobank fungeren zij als joint bookrunners of underwriters. Kempen & Co is betrokken als financieel adviseur. Allen & Overy is juridisch adviseur van VolkerWessels. Houthoff Buruma adviseert verkoper Reggeborgh. Linklaters adviseert de underwriters. Deloitte doet de audit voor VolkerWessels. Hill+Knowlton Strategies verzorgt communicatieadvies voor VolkerWessels.

575 miljoen euro voor familie Wessels
Met een uitgifteprijs van 23 euro per stuk komt de opbrengst voor de familie Wessels, die een minderheidsbelang naar de beurs brengt, op minstens 575 miljoen euro. Aan het bouwbedrijf als geheel is een prijskaartje komen te hangen van ruim 1,8 miljard euro.

Reggeborgh, het investeringsfonds van de familie Wessels, verkoopt minstens 25 miljoen aandelen. Die zijn goed voor een belang van 31,25 procent. Met de banken die de beursgang begeleiden is afgesproken dat bij grote belangstelling extra aandelen aangeboden kunnen worden. Als die optie volledig wordt benut, komt de opbrengst op 661 miljoen euro.

Bron: ANP / AFN / MenA.nl

Lees ook:
VolkerWessels mikt op beurswaarde tot 2 miljard euro
Banken bereiden VolkerWessels voor op rentree Amsterdamse beurs
Oud-topman KPMG Jan Hommen voorzitter RvC VolkerWessels

Gerelateerde artikelen