Aandeelhouders Elastic willen cashen op de beurs

Het Nederlandse datatechbedrijf Elastic wil binnen nu en vijf jaar naar de beurs. Dat zegt oprichter en CEO van de startup, Steven Schuurman, tegen Emerce.

"Het is voor ons geen droom of must, maar eerder een verplichting aan onze investeerders," aldus de IT-ondernemer die in 2012 het bedrijf opstartte met zijn Israëlische compagnon Shay Banon.

De software van Elastic maakt het mogelijk om gestructureerde en ongestructureerde data zo snel mogelijk door te zoeken. Bij het databedrijf werken ruim driehonderd medewerkers, verspreid over 27 landen.

100 miljoen euro
Ondanks dat de startup nog geen vier jaar bestaat, heeft het al 100 miljoen euro aan kapitaal opgehaald bij investeerders. Daarnaast behoren Facebook, Netflix en Uber tot het klantenbestand. Het succes van Elastic lanceerde Schuurman in 2015 naar plaats dertien op de Quote 500 Junior-rijkenlijst. Het zakenblad schat zijn vermogen op 27 miljoen euro

Eigen geld is nooit in het bedrijf gestoken, zegt Schuurman tegen Emerce. "We hadden vanaf dag één altijd het idee dat we onze potentie wel aan investeerders konden pitchen. Met destijds zo’n twintigduizend downloads per maand en een gezonde aanwas konden we eveneens mooie groeicijfers laten zien." 

 

Gerelateerde artikelen