Aandeelhouders Delta Lloyd akkoord met overname door NN

Aandeelhouders van Delta Lloyd hebben woensdag met overgrote meerderheid ingestemd met voorwaarden rond de overname van het verzekeringsbedrijf door concurrent NN Group. Daarbij ging het onder meer om de goedkeuring van de voorwaardelijke fusie, een statutenwijziging en de decharge van het bestuur.

Door de instemming met de juridische fusie kan de overname al slagen als 67 procent van de aandelen wordt aangemeld. Zonder de instemming voor de fusie gold een drempel van 95 procent.

Delta Lloyd ging eind december akkoord met een overnamebod van 5,40 euro per aandeel van NN, dat daarmee in totaal 2,5 miljard euro overheeft voor het bedrijf. Aandeelhouders hebben tot en met 7 april om hun stukken aan te bieden. De twee verzekeraars verwachten de deal in het tweede kwartaal af te ronden.

De transactie is nog afhankelijk van de goedkeuring door toezichthouders. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) liet in dat verband eerder deze maand weten de overname zelf te willen onderzoeken. De toezichthouder heeft een verzoek daarvoor ingediend bij de Europese Commissie.

Zodra de overname is afgerond, treedt topman Hans van der Noordaa van Delta Lloyd terug uit de raad van bestuur. Hij wordt als voorzitter van het bestuur van Delta Lloyd opgevolgd door David Knibbe, die al voor NN Group werkt.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen