Aandeelhouders AkzoNobel manen tot gesprek met jager PPG

De grootste aandeelhouders van AkzoNobel vinden dat het bestuur een gesprek moet aangaan met de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries, dat een afgewezen bod heeft liggen van 90,00 euro. Dit schreef Het Financieele Dagblad vrijdag.

De aandeelhouders hebben een brief naar bestuursvoorzitter Ton Büchner en de raad van commissarissen gestuurd met de boodschap de onderhandelingen met PPG aan te gaan. De partijen vertegenwoordigen circa 17 procent van de uitstaande aandelen AkzoNobel. Daaronder bevindt zich volgens de krant onder meer Causeway Capital, met een belang van 6,7 procent de grootste aandeelhouder van het verf- en chemieconcern.

Ook Franklin Templeton laat het niet bij een afwijzing door AkzoNobel zitten. Deze aandeelhouder heeft naar eigen zeggen 3 tot 4 procent van de aandelen AkzoNobel. Fondsbeheerder Martin Cobb noemt in het FD een bod op AkzoNobel dat ligt tussen de 95 en 100 euro 'behoorlijk overtuigend'.

De krant haalde ook nog een peiling aan van het Amerikaanse effectenhuis Bernstein, waaruit bleek dat 80 procent van de aandeelhouders van AkzoNobel vindt dat het bestuur moet gaan praten met PPG. In de poll, gebaseerd op het eerste bod, bleek een bod van 95 euro per aandeel AkzoNobel zeer goed verteerbaar.

Door: ABM Financial News.

Lees ook: 
PPG Industries in Nederland om zieltjes te winnen 
AkzoNobel wijst ook tweede bod PPG af

Gerelateerde artikelen