2theloo haalt investeerder binnen: De Breij Evers Boon, Lexence en Lindenaar adviseren

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:01
Investeerder Avedon Capital Partners heeft een belang verworven in toiletbedrijf 2theloo. Het bedrijf wil daarmee binnen een paar jaar groeien naar 2500 vestigingen wereldwijd. De Breij Evers Boon, Lexence, Lindenaar, Ernst & Young, JSA Tax en Ergon Zehnder adviseren bij de deal.
Het team van De Breij Evers Boon dat 2theloo adviseert bestaat uit Dennis De Breij, Maaike Janssen en Pieter van Schaik. Volgens Janssen was de deal in meerdere opzichten bijzonder. “Allereerst omdat 2theloo een heel ambitieuze en ondernemende club mensen is, fantastisch om daar als adviseur bij betrokken te zijn. Daarnaast werd bij deze deal de buy&build-strategie heel duidelijk in de overeenkomst vastgelegd, hetgeen enige complexiteit met zich meebracht. Met alle belanghebbenden en de betrokken adviseurs zijn we er goed uitgekomen en hebben we de deal uiteindelijk redelijk snel tot een goed einde gebracht.”
2theloo opende in 2011 zijn eerste winkel in de Amsterdamse Kalverstraat. In twee jaar tijd groeide de onderneming uit tot ongeveer 100 vestigingen in acht landen. CEO Eric Treurniet gaat het aangetrokken kapitaal aanwenden om de internationale groei te bewerkstelligen; in de komende drie tot vijf jaar moeten er 2500 vestigingen van de toiletwinkelketen zijn. Treurniet: “Het klikte direct met Avedon en zij denken niet alleen financieel, maar ook op strategisch gebied met ons mee. 2theloo heeft in vergelijking met andere spelers op dit gebied een sterke merkbeleving, die we bij bestaande partners als Shell en uiteraard met nieuwe partners nog sterker zullen uitdragen de komende jaren. Uitbreiding zien wij met name bij tankstations, treinstations en winkelcentra ontstaan. We kijken er erg naar uit om de komende jaren te groeien.” 
2theloo kreeg financieel advies van Paul Lindenaar en Jacqueline Spronken van Lindenaar & Co. Koper Avedon Capital Partners kreeg advies van Luc Habets, Diederick de Boer en Femke Prins van Lexence, JSA Tax Consultancy, Ernst & Young en Ergon Zehnder. 
Gerelateerde artikelen