25 startups geselecteerd voor Mobility Lab 2021

Uit 65 aanmeldingen zijn 25 startups geselecteerd voor Mobility Lab 2021. Zij gaan de komende negen maanden aan de slag om samen met bedrijven, overheden of burgerinitatieven te komen tot oplossingen voor mobiliteitsproblemen. 

Mobility Lab gaat de startups introduceren bij meer dan honderd bedrijven en overheden. Zo doen onder andere Brainport Eindhoven, de ANWB, NS en Heijmans mee.

In de voorgaande edities leidde het programma tot ruim 17 miljoen euro aan funding en honderden banen. Bekende deelnemers uit eerdere edities zijn onder meer Cargoroo, Felyx, Amber en Juuve. 

Negentien startups komen uit Nederland en de overige deelnemers zijn afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Duitsland, België en Oostenrijk. Nooit eerder meldden zoveel buitenlandse startups zich aan om hun innovatieve oplossing te testen in de regio Rotterdam, Noord-Brabant of Limburg. 

Bij een groot deel van de geselecteerde startups staat duurzaamheid voorop. Van Zero-emissie vervoer, een app die je routeadvies geeft voor groen vervoer, duurzame banden voor elektrische voertuigen tot een beloningsprogramma voor duurzame kilometers.

Mobility Lab is een initiatief van twee mobiliteitsprogramma’s: De Verkeersonderneming uit de regio Rotterdam en SmartwayZ.NL dat zich focust op Zuid-Nederland. Beide programma’s zijn samenwerkingsverbanden met diverse overheden als partners en richten zich op een betere bereikbaarheid van hun regio. Daarnaast is Brainport Eindhoven sinds 2018 partner binnen het project. Dit jaar is ook de provincie Limburg aangesloten als partner. 

 

Gerelateerde artikelen