‘150 biljoen dollar beschikbaar voor ESG-deals’

M&A specialist voorspelt dat vuile bedrijven in de ramsj gaan.

Er zitten grote fusies en overnames aankomen op het gebied van energieopslag, software voor de energietransitie en het laden van elektrische auto’s. Dat zegt Jeffrey McDermott, oprichter van de M&A boutique Greentech Capital Advisors, dat twee jaar geleden werd overgenomen door de Japanse bank Nomura.

De komende jaren zullen er biljoenen dollars worden uitgetrokken voor fusies en overnames in schone energie, en groene technologie, zegt McDermott in de Financial Times. Het volume van klimaatgerichte financiering zal toenemen met 100 tot 150 biljoen dollar in de komende dertig jaar. 

"Er komen strategische overnames waarbij grote bedrijven hun ESG-inspanningen vergroten. Ook komen er bedrijven in de verkoop van ondernemers of startende bedrijven die op zoek zijn naar strategische deals. Daarnaast gaan disruptieve technologiebedrijven aandelen uitgeven”

McDermott verwacht dat bedrijven die slecht presteren op het gebied van ESG massaal in de uitverkoop gaan. “Het probleem met deze bedrijven is dat hun waarde sterk wordt aangetast. De gevolgen voor hun waardering zijn ernstig.”
 

Gerelateerde artikelen