Young Talent Award-kanshebber Danielle du Bois-Buné heeft dit jaar een nieuwe tak van sport ontdekt

Tien genomineerden t/m 35 jaar maken dit jaar kans op de Young Talent Award 2016. Vier nominees hebben hun plekje op MenA.nl al gevonden. Danielle du Bois-Buné (Allen & Overy) is de volgende kanshebber in de race om meest belovende rainmaker in de Nederlandse M&A-scene.

Aan welke fusies en/of overnames heeft u het afgelopen jaar gewerkt?
– Een consortium bij hun gezamenlijke bieding voor de tender voor het eerste windmolenpark en het tweede windmolenpark van Borselle van ieder 760MW.
– Bencis Capital partners bij de acquisitie van de Prinsen Food Group.
– Bencis Capital partners bij de acquisitie van Koninklijke Buisman.
– Bencis Capital partners bij de acquisitie van EW Facilities.

Wat waren voor u de bijzonderheden?
"Aangezien ik eind vorig jaar een zoontje heb gekregen, bestond het eerste project van afgelopen jaar voornamelijk uit het blij maken van een klein mannetje. Dat is lastiger dan het lijkt! Hierna heb ik mij weer gestort op ons prachtige M&A-vak. Enerzijds door het oppakken van mijn bestaande cliëntrelaties, zoals met Bencis Capital Partners, een van onze belangrijkste private equity-cliënten, die ik dit jaar heb geadviseerd bij een aantal acquisities. Anderzijds door het ontdekken van een nieuwe tak van sport; windmolenparken. In dit kader adviseerde ik een consortium ten aanzien van hun joint venture voor het bieden op twee tenders voor het bouwen en exploiteren van windmolenparken voor de kust van Zeeland."

Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren?
"De politieke, financiële en economische onzekerheid zorgt voor een uitdagende markt waarin je merkt dat investeerders terughoudender zijn. Toch biedt deze markt gelukkig ook kansen. In het afgelopen jaar waren private equity partijen , zoals 3i, Bencis, Egeria, EQT Mid Market, PAI en Parcom, zeer actief in Nederland. Daarnaast zie je ook een piek in technologie-deals, het overnamebod van Qualcomm op NXP en dat van Avast op AVG is hier een goed voorbeeld van."

Wat verwacht u voor de markt in 2017? 
"Ik verwacht dat het eerste kwartaal de toon zal zetten voor de rest van 2017. Er zal een beslissing worden genomen over de Brexit, Donald Trump zal zijn eerste 100 dagen in het Witte Huis waar moeten maken en we gaan in Nederland weer naar de stembus. Ik hoop dat deze gebeurtenissen een deel van de onzekerheid wegnemen en gaan zorgen voor meer stabiliteit en vertrouwen."

Vind hier de weg naar de pitch voor Danielle du Bois-Buné (Allen & Overy). 


Best Young Talent 2016
Iedereen kent de sterren van de M&A-wereld. Maar wie zijn eigenlijk de toekomstige rainmakers van Nederland? In de lijst van genomineerden vindt u een greep uit de allerbeste M&A-advocaten en investment bankers onder de 35 jaar van dit moment. Een gewild lijstje onder recruiters en headhunters. Wanneer u die talentvolle collega liever binnen de muren van uw eigen organisatie houdt, kunt u dus maar beter op een ander stemmen. Ga naar alle nominaties voor Best Young Talent 2016.

Save the Date(s) 

Neem deel aan het volgende M&A Forum over FinTech op 16 november bij Van Doorne in Amsterdam. Meld u hier aan. 

Geef acte de présence op de M&A Awards 2016 op 15 december, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity. Meer informatie vindt u hier

Gerelateerde artikelen