Winnaars European FinTech Awards 2016 bekend gemaakt

BehavioSec is de de Best European FinTech Company 2016. 9 Europese fintechbedrijven winnen awards in verschillende FinTech-categorieën.

De financiële wereld is in beweging. In een recent onderzoek van IT-specialist Everest gaf 42 procent van de consumenten aan dat zij zich een nummer voelen bij financiële instellingen en vindt bijna de helft (47%) dat hun belangen niet op de eerste plaats worden gezet door banken en verzekeraars.

De groeiende behoefte van consumenten aan een positieve klantervaring leidt tot vernieuwing in de financiële sector als nooit tevoren. FinTech speelt in toenemende mate een rol in dit veranderende landschap. Uit de recente FinTech Adoption Index van EY, dat inzicht bood in de mate waarin FinTech geadopteerd wordt, kwam duidelijk naar voren dat 15,5 procent van de ‘digitally active’ consumenten in de afgelopen zes maanden tenminste twee FinTech-producten hebben getest en gebruikt. Dat percentage zal waarschijnlijk het komend jaar verdubbelen.

De investeringen in FinTech nemen dan ook snel toe. Zo bleek onlangs uit de Pulse of Fintech, een onderzoek van CB Insights en KPMG, dat de investeringen door private-equitypartijen in FinTech in 2015 wereldwijd naar recordhoogten zijn gestegen. In totaal werd in 2015 voor een bedrag van 13,8 miljard dollar door durfkapitalisten geïnvesteerd in FinTech. Dit is ruim twee keer zoveel als in 2014. Steeds vaker opereren banken samen met innovatieve fintechpartijen om tot hybride oplossingen te komen. Met de European FinTech Awards wordt erkend dat fintech inmiddels een volwassen en onomkeerbaar fenomeen is.

European FinTech Awards & Conference
Op donderdag 14 april vonden de European FinTech Awards & Conference (http://www.fintech.nl) plaats, een dag waarop innovatie en disruptie in de financiële sector bediscussieerd werd. Alle domeinen van financiële innovatie werden besproken middels pitches, demo’s en paneldiscussies. ABN AMRO-bestuursvoorzitter Gerrit Zalm was een van de vele sprekers.  

De European FinTech Award 2016 erkent de innovatieve prestaties die FinTech-ondernemingen leveren. Daarnaast brengen de Awards innovatieve startups, internationale fintech-investeerders, bedrijven, experts en directieleden van gevestigde Europese financiële instellingen bijj elkaar om innovatie te stimuleren, op te schalen en te versnellen.  

Onderdeel van de European FinTech Awards zijn de European FinTech 100 – 100 innovatieve ondernemingen met baanbrekende ideeën en technologieën – die tijdens de conferentie de strijd aangingen om één van de felbegeerde European FinTech Awards 2016 in de wacht te slepen. Deze 100 bedrijven hebben laten zien dat de financiële sector vele malen efficiënter, slimmer en innovatiever kan worden. De jury was dan ook bijzonder onder de indruk van het niveau van innovatie en het groeipotentieel van de genomineerde fintechbedrijven.

Aan het einde van het programma zijn de winnaars van de European FinTech Awards in verschillende categorieën bekendgemaakt. 

BehavioSec is de winnaar van de award voor Best European FinTech Company 2016. Winnaars in de 9 sub categorieën zijn: Monese, Funding Circle, Ebury, Wikifolio, Everledger, Kreditech, Knip, BehavioSec en Backbase.

Hieronder staan ze nog eens op een rij:  

Best European FinTech Company 2016 – BehavioSec 
Challenger Banks – Monese 
Alternative finance – Funding Circle 
Payments – Ebury 
PFM / Robo Advisory – Wikifolio 
Blockchain / Bitcoin – Everledger 
Financial Inclusion – Kreditech 
InsurTech – Knip 
Risk, Intel. & Security – BehavioSec 
Banking Software – Backbase

Het proces
Voorafgaand aan de conferentie waren de kanshebbers reeds gekozen uit een selectie van meer dan 400 veelbelovende Europese fintechbedrijven. Uit deze grove selectie kwam de European FinTech 100 tot stand, een ultieme shortlist van de beste Europese fintechbedrijven die momenteel in de markt te vinden zijn. Meer dan 60.000 online stemmers en een gespecialiseerde vakjury bepaalden vervolgens welke potentiële winnaars mochten pitchen tijdens de European FinTech Awards & Conference op 14 april. Op basis van deze pitches heeft de jury de winnaars gekozen. 

Gerelateerde artikelen