KYC softwarebedrijf Strise haalt 11 miljoen dollar op

Groeigeld voor bedrijf dat intelligente software tegen witwassen aanbiedt.

Strise, een leverancier van intelligente software voor het screenen van zakelijke klanten in het kader van antiwitwasregelgeving (AML), kondigt vandaag zijn Serie-A financieringsronde van 10,8 miljoen dollar aan.

Het durfkapitaalbedrijf Atomico leidde de ronde met deelname van bestaande investeerders, waaronder het Nederlandse AI-investeringfonds Curiosity, dat de vorige investeringsronde leidde met Maki.vc en Sondo Capital. Een groep angel-investeerders steekt ook geld in het bedrijf, onder wie Camilla Giesecke (COO van Klarna), Phil Chambers (oprichter van Peakon, overgenomen door Workday), Francois Callens (voormalig CFO van Depop), Marcus Krylborn (Snap) en Riya Grover (CEO en medeoprichter van Sequence).

Atomico-partner Don Hoang, een voormalig senior executive bij Uber en Revolut, zal toetreden tot de raad van bestuur van Strise.

Sinds de commerciële lancering in 2019 is Strise uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Scandinavische financiële sector. Een groot aantal banken en andere financiële instellingen in de regio gebruikt de geïntegreerde softwareapplicatie van Strise om het screenen van zakelijke klanten te stroomlijnen en deels te automatiseren, waardoor dit sneller en efficiënter kan worden uitgevoerd, en met een hogere kwaliteit. Strise telt onder zijn klanten grote Scandinavische banken zoals Nordea, Handelsbanken en ook Vipps MobilePay, een van Europa’s grootste mobiele payment providers. Buiten Scandinavië heeft het internationale advocatenkantoor Orrick zich als een van de eerste klanten aangesloten bij het Early Access Program van Strise in het Verenigd Koninkrijk.

Deze nieuwe investering moet de internationale expansie van Strise in belangrijke Europese markten ondersteunen, te beginnen met het Verenigd Koninkrijk en het uitbreiden van haar klantenbestand in de financiële, verzekerings-, juridische en andere sectoren. Strise zal de financiering ook inzetten om haar end-to-end AML-productaanbod verder te verbeteren en haar positie als toonaangevende softwareleverancier in de strijd tegen financiële criminaliteit te verstevigen en te zorgen voor veiliger en transparanter zakendoen.

Strise heeft zijn systeem vanaf het begin ontworpen om de kracht van AI te benutten bij de bestrijding van financiële criminaliteit.

Lees ook: Curiosity VC investeert in B2B-platform Dreamdata

Gerelateerde artikelen