Weer een overname van House of HR

Laatst gewijzigd: 25 september 2023 09:31
House of HR verstevigt positie in Duitse gezondheidszorg.

Het Belgische House of HR neemt pluss over, een Duitse onderneming die gespecialiseerd is in uitzendkrachten voor de gezondheidszorg en sociale dienstverlening. Het bedrijf was tot nu toe in handen van fondsen beheerd door BIP Capital Partners uit Luxemburg.

Door deze overname wordt House of HR één van de grootste HR-spelers in de Duitse zorgsector. Het doel is om de komende jaren uit te groeien tot een toonaangevende HR-dienstverlener in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH). De samenwerking met avanti en LD Personalvermittlung moet synergiën opleveren. Deze twee Duitse HR-dienstverleners spitsen zich ook toe op de zorgsector en werden door House of HR in 2021 en 2022 ingelijfd.

House of HR verwacht dat de overname van pluss (opgericht in 1984) rond zal zijn in het eerste kwartaal van 2023.

pluss is met 48 kantoren goed vertegenwoordigd over heel Duitsland en boekte in 2022 een geschatte omzet van ongeveer 157 miljoen euro. Met de steun van House of HR is het de bedoeling om dit jaar te groeien tot 55 vestigingen. pluss heeft haar hoofdkantoor in Hamburg, heeft zelf 470 medewerkers in dienst en helpt meer dan 3.000 mensen aan werk.

Lees ook: De overnamestrategie van House of HR

Gerelateerde artikelen