Weer een overname in de transportsector

St vd Brink dit keer aan de haal met Land Transport.

Transportbedrijf St vd Brink uit Ermelo heeft Land Transport uit Harkema overgenomen. De deal die op 5 juli werd bekrachtigd, wordt met terugwerkende kracht gesloten per 1 januari van dit jaar. Land Transport, met een vloot van veertig trekkende eenheden, komt nu onder de vleugels van St vd Brink. Eigenaresse Hennie Dijkstra blijft betrokken bij de commerciële activiteiten en het relatiebeheer.

De deal is opnieuw een signaal dat de schaalvergroting in de transportsector terrein wint. Zowel in 2021 als in 2022 lag het aantal overnames in Nederland boven de twintig, meer dan in de jaren ervoor. Het zijn veelal kleine bedrijven die na een overname nog steeds een bescheiden omvang hebben. In heel Europa waren er in die jaren samen meer dan 500 overnames.

Koper Alex van den Brink noemt de overname een strategische keuze die de positie van St vd Brink in Noord-Nederland versterkt. Met de overname groeit St vd Brink naar ongeveer 450 trekkende eenheden. In 2023 heeft Transportbedrijf St vd Brink ook de transportactiviteiten en de medewerkers van Bremer Transport in Burum overgenomen. Financiële details van de recente deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen