Waterland Private Equity Investments fuseert Actuera en Quinity

Private equiy investeerder Waterland integreert de activiteiten van portfoliobedrijven Actuera en Quinity in een gemeenschappelijke groep met de nieuwe naam Keylane. Waterland heeft een meerderheidsbelang in zowel Actuera als Quinity.
Het fusiebedrijf Keylane zal met autonome groei en mogelijke overnames verder invulling geven aan haar internationale groeistrategie. De fusie is een belangrijke stap in de ambitie van beide bedrijven om één van de leidende spelers in Europa te worden, met standaardsoftware voor de kernprocessen van de verzekerings- en pensioensector. Beide bedrijven blijven onder eigen label op de Nederlandse markt opereren.
CEO van Quinity, Ralf Timmer: "Actuera en Quinity vullen elkaar uitstekend aan en hebben dezelfde klantgerichte visie. Met deze verdere integratie willen wij versneld een stevige plaats op de Europese markt innemen. Keylane is daarbij onze roadmap voor het realiseren van die ambitie."
Quinity is een leverancier van standaardsoftware voor verzekeraars en de marktleider in Nederland. Actuera levert software voor pensioenfondsen, pensioenuitvoerders, bedrijfstakken en pensioenverzekeraars . Ronald Kasteel, CEO Actuera: "We kijken beiden naar de klant van de klant, om van daaruit de meest efficiënte oplossing te implementeren. We werken met bewezen eigen standaardsoftware, waardoor we voor onze klanten grote efficiencyvoordelen bereiken en zij sneller naar de markt kunnen met introducties van moderne pensioenproducten. Dat is altijd al van belang geweest, maar nu is de pensioenmarkt dynamischer dan ooit."
Ronald Kasteel, Jan van Reenen en Ralf Timmer vormen samen de directie van Keylane.
Gerelateerde artikelen