Wat is dat voor kruisje bij mijn deal?

De M&A Database staat sinds vandaag vol groene vinkjes en rode kruisjes. Dat is handig, want zo kunt u in één oogopslag zien of een deal wordt meegeteld in de league tables. 

In de league tables van MenA.nl worden deals opgeteld naar aantal en waarde, per kantoor of adviseur. Klinkt simpel, maar in de praktijk pakt het soms wat lastiger uit. Wanneer is een deal nou echt een overname? Vanaf wanneer tel je de overname mee? Hoeveel waarde krijgt de deal? Is de deal Nederlands? Veel vragen waar we een weloverwogen antwoord opgeven aan de hand van de dealcriteria in combinatie met gezond verstand. 

Als een deal voldoet aan alle eisen, dan kijgt het een groen vinkje en telt het mee voor de league tables. Is dat niet het geval, dan krijgt het een rood kruisje. De deal blijft wel zichtbaar in de database.

Waarom gooi je die deals er niet gewoon uit? De deals bevatten waardevolle informatie. Wij als redactie vinden het interessant om te zien aan welke klussen de M&A community werkt, ook al voldoen die niet altijd aan de criteria. Ook denken we dat het niet leuk is voor een dealmaker. Heeft hij of zij nachten doorgewerkt aan de deal. Vervolgens netjes ingezonden voor de database. Bam, deal weg. Nee, dan liever een rood kruisje.

M&A Awards en league tables
Of deals wel of niet meetellen voor de league tables heeft – net als voorgaande jaren – impact op het toekennen van de M&A Awards. In een select aantal categorieën wordt de positie in de league tables meegenomen om de winnaars te bepalen. Bekijk het M&A Awards reglement voor verdere uitleg (vanaf pagina 6, onder de kop 'Determination nominees and winners').

 

Gerelateerde artikelen