Vortex haalt 75 miljoen op voor nieuw techfonds

Investeerder Vortex heeft 75 miljoen euro opgehaald voor haar derde fonds. Vortex gaat zich ook met dit nieuwe fonds richten op kleine en middelgrote software- en tech- ondernemingen in Nederland en België. 

De eerste investering uit het nieuwe fonds is de buyout samen met management van de integratiespecialist Enable U uit Amsterdam. Enable U is een snel groeiende softwarespecialist, die haar klanten ondersteunt met het realiseren en onderhouden van veilige integraties middels een integratieplatform.

Vortex is een ondernemend investeringsfonds met een focus op kleine en middelgrote tech-ondernemingen met een groot groeipotentieel. Vortex investeert in software-, internet- en tech-gedreven ondernemingen met een jaaromzet van € 4 miljoen tot ongeveer € 40 miljoen. Het team brengt brede ondernemingservaring en diepe technische expertise mee om ambitieuze ondernemers en management teams als actieve partner te ondersteunen met het realiseren van hun groeiambities. Tijdens de afgelopen acht jaar heeft Vortex met deze strategie achttien platforminvesteringen gedaan met meer dan twintig vervolginvesteringen.

Vortex participeert doorgaans in bedrijven in de pre-exit fase met een sterke focus op organische groei en buy-and-build (groei door overnames). Het Vortex-team en management werken nauw samen om verder te professionaliseren en om de benodigde schaalvergroting te realiseren, die nodig is om marktleider te worden of de leiderschapspositie verder uit te breiden. De voormalige investeringen ‘Cars on the Web’ en ‘Mascus’ zijn, mede door hun leidende posities in Europa, instrumenteel gebleken om de expansiestrategie voor haar internationale kopers te realiseren. Investeerders in Vortex zijn (IT) ondernemers, family offices, buitenlandse institutionele investeerders en het Vortex-team zelf. Het leeuwendeel van dit nieuwe fonds komt bij bestaande investeerders vandaan, ook zijn enkele nieuwe partijen en ondernemers toegetreden.

Gerelateerde artikelen