Voormalig Philips CEO in Raad van Toezicht Techleap

Laatst gewijzigd: 14 december 2023 09:33
Techleap vernieuwt Raad van Toezicht met Frans van Houten, Thomas Plantenga en Mayke Nagtegaal.

Techleap, de non-profit organisatie gericht op het versnellen van de groei van Nederlandse startups en scaleups, kondigt vandaag de benoeming aan van drie nieuwe leden in de Raad van Toezicht. Frans van Houten wordt voorzitter, en daarnaast zijn Thomas Plantenga en Mayke Nagtegaal met ingang van 11 december 2023 aangetreden.

Het drietal vervangt de voormalige Raad van Toezicht, bestaande uit Corinne Vigreux (TomTom), Gerdine Keijzer (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat), Steven Schuurman (Elastic), Gillian Tans (Chairwoman Booking.com) en Jaap Beernink (voorheen Novel-T, nu Deltion College).

De nieuwe Raad van Toezicht geeft met de Techleap-organisatie invulling aan het nieuwe mandaat voor de komende drie jaar. De komende periode wordt onder andere ingezet op het verzelfstandigen van de communities en versterken van de data expertise over techondernemerschap.

Met Frans van Houten (voormalig CEO van Philips) krijgt Techleap een doorgewinterde CEO met diepgaande kennis en ervaring binnen deeptech. Hij beschikt over een groot netwerk, zowel binnen de overheid als in de sector, en hij heeft daarnaast veel ervaring met innovatie, startups en publiek-private samenwerkingen.

Naast Frans van Houten treden Thomas Plantenga (CEO van Vinted) en Mayke Nagtegaal (non-executive boardmember and ex-COO MessageBird) toe tot de Raad van Toezicht. Plantenga is een van de meest succesvolle techondernemers van Nederland met een passie voor deeptech. Mayke Nagtegaal is al langer betrokken bij Techleap-programma’s. Zij voegt veel kennis toe vanuit haar achtergrond in snelgroeiende platform organisaties.

Gerelateerde artikelen