VolkerWessels brengt Tim Stevens goud in league tables H1 2017

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:45
DSM brengt de advocaten van Allen & Overy, NautaDutilh en De Brauw Blackstone Westbroek in de top drie. De beursgang van VolkerWessels helpt Allen & Overy-dealmaker Tim Stevens aan het goud. Dat blijkt uit cijfers van MenA.nl.

De eerste drie advocaten in de league table gesorteerd op dealwaarde waren allemaal betrokken bij de verkoop van Patheon door DSM voor 6,5 miljard euro. Tim Stevens van Allen & Overy (foto boven), Leo Groothuis van NautaDutilh (foto rechts) en Paul Cronheim van De Brauw Blackstone Westbroek. Cronheim adviseerde de target Patheon, Groothuis koper Thermo Fisher Scientific en Stevens verkoper DSM. Stevens maakt het verschil in de league tables dankzij de IPO van VolkerWessels van 648 miljoen euro.

Karine Kodde van Allen & Overy
Nummer vier Karine Kodde van Allen & Overy (foto rechts) was druk in de weer met private equity. Zij was betrokken bij de verkoop van Vanderlande door NPM Capital voor 1,2 miljard, de verkoop van Bureau van Dijk door EQT voor 3 miljard euro en de verkoop van Euroma aan Parcom Capital voor een geschatte dealwaarde tussen 50 en 100 miljoen euro. In totaal waren deze deals goed voor 4,25 miljard euro.

Arne Grimme van De Brauw Blackstone Westbroek
De nummer 1 van 2016, Arne Grimme van De Brauw Blackstone Westbroek, staat met 2,9 miljard op de zevende plaats. Hij deelt de positie met Thijs Alexander van Clifford Chance. Beiden waren betrokken bij de overname van Q-Park door de Amerikaanse investeerder KKR. Grimme adviseerde de verkopende aandeelhouders. Alexander was ingeschakeld door KKR.

Allard Metzelaar van Stibbe
Stibbe heeft ook twee advocaten in de top tien. Ze staan collegiaal bij elkaar op plaatsen 5 en 6. Nummer 5 Allard Metzelaar (foto rechts) was onder andere betrokken bij de overname van Q-Park en nummer 6 Hans Witteveen bij de overname van Bureau van Dijk. Metzelaar staat één plaats hoger dan zijn kantoorgenoot dankzij zijn advies aan pensioenfonds ABP bij de verkoop van Imagem Music voor 500 miljoen euro.

Peter Corten verdedigt de eer van Loyens & Loeff in de top 10. Dankzij zijn advies bij de overname van Vanderlande staat hij op de negende plaats. 

Jetty Tukker van Allen & Overy
Van alle grote Zuidas-kantoren ontbreekt Houthoff Buruma in het rijtje. Jetty Tukker (foto rechts) is op plaats 12 de hoogstgenoteerde Houthoffer. De advocaat die in 2016 overkwam van Allen & Overy adviseerde dit jaar onder meer bij de beursgang van VolkerWessels en twee buitenlandse noteringen. Houthoff was afgelopen halfjaar wel bij een reusachtige deal betrokken, te weten de overname van het Israëlische bedrijf Mobileye door Intel voor 14 miljard, maar helaas valt deze deal buiten de criteria van de Nederlandse league tables. 

 

Gerelateerde artikelen