Volgende Amerikaanse koper bereidt bod voor op TikTok

Voormalige minister van Financiën VS stelt een groep investeerders samen.

Steven Mnuchin, voormalig minister van Financiën van de VS, is bezig om een groep investeerders samen te stellen die TikTok overnemen van de Chinese eigenaar ByteDance. Mnuchin was minister onder president Trump. Hij geeft tegenwoordig leiding aan Liberty Strategic Capital. “Het is een geweldig bedrijf en ik ga een groep samenstellen om TikTok te kopen.” Zo wordt hij geciteerd in Amerikaanse media.

Het is al de tweede beoogde koper voor het sociale medium sinds het Huis van Afgevaardigden wetgeving goedkeurde voor de gedwongen verkoop van TikTok. Vorige week maakte Bobby Kotick bekend een bod te willen uitbrengen op TikTok. Kotick is voormalig CEO van het gamebedrijf Activision Blizzard. Hij zou honderden miljarden dollars kunnen bieden. Kotick was de baas bij AB toen het bedrijf voor zestig miljard werd overgenomen door Microsoft.

Volgens databedrijf PitchBook werd ByteDance tijdens de laatste financieringsronde in 2023 gewaardeerd op 220 miljard dollar. Het meest waardevolle bezit van TikTok is het algoritme, dat op maat gemaakte inhoud aan gebruikers levert en dat in China is ontwikkeld. Als het algoritme niet bij de deal inbegrepen is, zal de waarde van TikTok aanzienlijk lager zijn, zo is de verwachting.

Mnuchin heeft niet gespecificeerd wie de andere investeerders in een dergelijke deal zouden zijn of wat de potentiële waardering voor de sociale-mediasite zou zijn.

Gerelateerde artikelen