Voetbalclub Liverpool is in de etalage gezet

De Amerikaanse eigenaar is een sportconsortium van 10 miljard.

De Engelse voetbalclub Liverpool staat in de etalage, meldt de Engelse krant The Athletic. De Fenway Sports Group (FSG) zou de club bij een goed bod van de hand willen doen. Er zou al een presentatiepakket beschikbaar voor geïnteresseerde partijen. De club komt uit in de Premier League, het hoogste niveau van de Engelse voetbalcompetitie. Bij de club speelt de Nederlandse international Virgil van Dijk.

Liverpool is sinds oktober 2010 in handen van de Fenway Sports Group (FSG) uit het Amerikaanse Boston. Destijds legde FSG er 300 miljoen pond voor op tafel. FSG heette destijds nog New England Sports Ventures. Sinds 2011 is ook basketballer LeBron James mede-eigenaar van Liverpool. Hij kocht een belang van twee procent in de club voor 4,7 miljoen pond.

FSG heeft vaker gedacht aan een verkoop van de aandelen, maar nooit kwam het er van. Nu staat de organisatie wel open voor een nieuwe overname van Liverpool. Het is nog niet duidelijk wanneer deze mogelijke overname moet plaatsvinden.

FSG heeft ook de honkbalploeg Boston Red Sox en het ijshockeyteam Pittsburgh Penguins in zijn portefeuille. De totale waarde van de groep is zeker tien miljard dollar. Het sportimperium wordt geleid door John Henry die uit de grondstoffenhandel komt.

“FSG ontvangt regelmatig signalen dat externe partijen geïnteresseerd zijn om aandeelhouder te worden van Liverpool”, zo schrijft de grootaandeelhouder in een statement. “FSG heeft eerder gezegd dat het onder de juiste voorwaarden wil overwegen om nieuwe aandeelhouders te verwelkomen als dit het belang van Liverpool als club dient.”

FSG wordt geadviseerd door de zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley nadat het conglomeraat door ten minste één potentiële koper werd benaderd. Volgens de Daily Express zou UFC-vechter Conor McGregor interesse hebben in een deal. Hij zou informatie hebben ingewonnen over een mogelijke koop. 
 

Gerelateerde artikelen