Vitesse mag aandelen van Rus overdragen aan stichting

De deal is een belangrijke voorwaarde voor behoud van de proflicentie.

Vitesse heeft een belangrijke stap gezet in de strijd om het voortbestaan van de club. De Gelderse vereniging kan de banden met de omstreden Russische eigenaar Valeri Oyf eindelijk verbreken. Vitesse heeft van de licentiecommissie van de KNVB toestemming gekregen alle aandelen van de Rus over te dragen aan de onafhankelijke stichting Vitesse voor Altijd.

Dit reddingspan circuleert al ruim een week. Als de aandelen eenmaal weg zijn van de Russische eigenaar, kan de voetbalclub wellicht weer een bankrekening openen en een externe accountant in de arm nemen die de jaarrekening tekent. Dan is het wellicht ook mogelijk om investeerders aan te trekken waarmee de schuldenberg van negentien miljoen euro te lijf kan worden gegaan.

Met de aandelenoverdracht voldoet het al gedegradeerde Vitesse aan een belangrijke voorwaarde om ook voor volgend seizoen een proflicentie te krijgen. ING wilde niet verder met Vitesse omdat de club nog in handen was van een Rus. Daardoor kon huisbankier accountant BDO de jaarrekening niet goedkeuren.

De licentiecommissie heeft nog geen besluit genomen over een proflicentie voor Vitesse voor het volgende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Gerelateerde artikelen