Visma gaat met cloud-leverancier aan de haal

Visma maakt weer een acquisitie bekend: ditmaal van Silverfin, een leverancier van cloudsoftware.

Silverfin, een leverancier van cloudsoftware voor accountants, is overgenomen door Visma.

Opgericht in België in 2013 en met kantoren in onder andere Gent (B) en Voorschoten (NL), biedt het bedrijf een onderscheidend aanbod aan een sterke basis van internationale klanten, waaronder de Big Four.

Het platform van Silverfin stelt accountants in staat de efficiëntie, het concurrentievermogen en de winstgevendheid op het gebied van compliance- en rapportagediensten te verbeteren, en stimuleert de ontwikkeling en levering van nieuwe adviesdiensten. De meeste van de bijna 850 directe klanten van het bedrijf zijn accountantskantoren, en het platform heeft bijna 320.000 eindklanten.

De overname vergroot Visma’s aanwezigheid op de softwaremarkt in de Benelux en versterkt ook de positie van de Groep als marktleider in Europa’s cloud accountingsoftware.

“Silverfin geeft accountants de technologie en tools die ze nodig hebben om succesvoller te zijn, zowel voor zichzelf als voor hun klanten, waardoor Silverfin een perfecte match is voor Visma. We kijken ernaar uit om hun groei te ondersteunen en verder te versnellen”, zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Silverfin wordt Visma’s zevende acquisitie op de Belgische markt sinds de eerste intrede in het land in 2020 met de overname van Yuki. Sindsdien hebben ook Belgische bedrijven als Syneton, UseItGroup, ionProjects, Teamleader en Beeple zich aangesloten bij Visma.

Lees ook: Vijftig overnames in vier jaar tijd: hoe doet Visma dat?

Gerelateerde artikelen