Verhuurbedrijf Boels neemt hoogwerkerbedrijf Riwal over

Stilletjes doet Boels Rental de ene na de andere overname in binnen- en buitenland.

Boels Rental neemt Riwal over, een verhuurbedrijf van voornamelijk hoogwerkers. Het Dortse bedrijf beschikt over 55.000 hoogwerkers.

Het is de derde overname van machineverhuurder Boels Rental sinds 2020. In dat jaar werd het Finse Cramo overgenomen. Begin 2022 kwam Eekels Pompen in handen van Boels.

De expertise van Riwal op het gebied van hoogwerkers voegt een nieuwe dimensie toe aan het product- en serviceaanbod van Boels. Met een vloot die voor meer dan zestig procent is geëlektrificeerd, draagt de overname ook bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het verhuurbedrijf.

De overname opent voor Boels Rental deuren naar nieuwe Europese markten, zoals Spanje en Frankrijk. Waar Boels een uitgebreid netwerk in Europa heeft, is Riwal een wereldspeler met onder meer vestigingen in India en Qatar.

De overname past binnen de ambitieuze groeistrategie van Boels om de grootste en beste verhuurpartner in Europa te worden. In landen waar beiden actief zijn, gaan Boels en Riwal hun krachten bundelen.

“In iets meer dan drie jaar tijd is onze omzet gegroeid van 600 miljoen euro naar 1,5 miljard in 2022”, aldus CFO Jan Piet Valk in een interview van CFO.nl. “Zowel door autonome groei als door overnames. Mijn doel is met het hele bedrijf die twee miljard euro grens te doorbreken. Met Boels Rental zijn we inmiddels al de grootste van de Benelux en de nummer twee van Europa. Maar schoenmaker blijf bij je leest; we zullen de oversteek naar Amerika, Azië of het Midden-Oosten niet zo snel maken, denk ik.”

Zowel Boels Rental als Riwal zijn inmiddels Nederlandse oudjes. Boels is opgericht in 1977 en Riwal zag in 1968 het levenslicht. De voltooiing van de overname is gebonden aan enkele gebruikelijke voorwaarden, zoals goedkeuringen door de relevante mededingingsautoriteiten. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen