Boels Rental groeit door met overname Eekels pompen

Boels Rental neemt Eekels Pompen over: dé specialist voor pompverhuur en advies.

Eekels Pompen is opgericht in 1914 en heeft hiermee meer dan 100 jaar ervaring. Met deskundig advies, een breed assortiment en 24/7 service ontzorgen ze nagenoeg elke sector, zo schrijft Boels in een persbericht. Het bedrijf maakte onderdeel uit van de holding van de familie Reigwein, waar ook de verhuurder RECO Group onderdeel van is. Eekels Pompen vertegenwoordigt ruim 60 medewerkers en heeft drie vestigingen in Nederland.

Boels Rental is 10 jaar geleden naast General Rental gestart met het opzetten van Special Rental zoals Power & HVAC, Industrial, Traffic Control en Site Accommodation. Met de overname van Eekels Pompen kan nu ook Pompen aan dat gamma worden toegevoegd.

Pierre Boels, CEO en eigenaar van Boels Rental: “Eekels Pompen is een gerenommeerd bedrijf, met fantastische mensen en oneindige expertise. Dit zullen wij koesteren door samen met hen het team uit te bouwen. In veel landen waar Boels en Cramo actief zijn, kunnen wij ons pompspecialisme verder uitbreiden of introduceren. Dit sluit aan bij de vraag van onze klanten, die een breed aanbod, passende service en de juiste kennis van zaken wensen.”

Verankeren van groei
Eerder is Eekels Pompen in 2015 overgenomen door familie Reigwein, de eigenaren van RECO Group, om het bedrijf een duurzame groei te laten doormaken. Na het behalen van uitstekende resultaten, besloot de groep om de groei van de pompspecialist bij een nieuwe partner onder te brengen. “Om de verdere expansie te realiseren is Eekels bij een internationale groep als Boels Rental het beste geborgd. We zijn trots op het Eekels Pompen-team en voorzien een mooie toekomst”, aldus Rob en Robin Reigwein.

Groei is volgens Pierre Boels verzekerd bij Boels Rental. “De overname biedt voor beide partijen kansen om verder uit te breiden. Daarnaast is in Nederland de expertise op het gebied van watermanagement hoog. En innovatief watermanagement vraagt om specialistische pompen”, licht hij toe. “Met ruim een kwart van ons landoppervlak onder de zeespiegel, weet je zeker dat de kennis op dit gebied zich in Nederland bevindt.”

Gerelateerde artikelen