Vendis Capital investeert steeds dieper in de schoonheid

Het private equity-fonds koopt de klinieken Soap en BM Clinics.

Vendis Capital stapt in de markt voor cosmetische behandelingen met de overnames van SOAP en BM Clinics. Het Europese private equity-fonds bundelt de krachten met de oprichters en het management van de twee Nederlandse cosmetische kliniekketens. De nieuwe groep onder de vleugels van Vendis Capital telt zeventien klinieken. De bedoeling is om beide ketens te laten groeien door het openen van nieuwe klinieken en overnames.

Vendis Capital richt zich op de Europese consumentenmarkt en participeert in kleine en middelgrote ondernemingen. Deals worden gesloten in partnership met ervaren ondernemers en managers.

Vendis hoopt te profiteren van de groeiende belangstelling voor cosmetische behandelingen. In Nederland worden behandelingen voor het grootste gedeelte nog aangeboden in kleine individuele klinieken.

SOAP, dat tijdens de transactie is begeleid door overnameadviseur Marktlink, is in 2005 in Amsterdam opgericht door de zussen Esther en Stephanie Litjens. SOAP is actief in zeven steden in Nederland. BM Clinics is in 2013 gestart in Eindhoven door Monique Vonken en is een aanbieder van met name injectables. BM Clinics is actief in negen steden in Nederland. BM Clinics is tijdens de transactie begeleid door Bol Adviseurs.

De overname van SOAP en BM Clinics en de daaropvolgende vorming van de nieuwe groep vertegenwoordigt de eerste investering vanuit Vendis Capital IV. Financiƫle details over de deals zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen