Veertig miljoen euro financiering voor kweesvleesmaker

Laatst gewijzigd: 19 april 2024 17:49
Mosa Meat verwelkomt nieuwe en bestaande partners om te helpen kweekvlees naar de consument te brengen.

Mosa Meat, een innovatieve producent van gecultiveerd rundvlees, heeft vandaag aangekondigd dat zij nieuwe en bestaande partners verwelkomen om gecultiveerd rundvlees naar de consument te brengen, als onderdeel van veertig miljoen euro aan nieuw kapitaal dat is opgehaald om de volgende fase van het bedrijf te financieren.

Het geld zal worden gebruikt om de productieprocessen verder op te schalen en de marktintroductie voor te bereiden.

De overingeschreven ronde werd geleid door Lowercarbon Capital en M Ventures. Investeerders zijn onder meer nieuwe door de overheid gesteunde partners zoals Invest-NL, de Nederlandse impactinvesteerder in staatseigendom, deels met dekking door InvestEU, LIOF, het regionale ontwikkelingsagentschap voor de provincie Limburg en het Limburgs Energiefonds (LEF), het regionale fonds dat de reductie van de uitstoot van broeikasgassen ondersteunt.

Ook kwamen er nieuwe partners bij met een achtergrond in de conventionele vleessector, waaronder de PHW Group, een van Europa’s grootste pluimveeproducenten. Bovendien sloten XO Ventures, Doux Investments en andere nieuwe investeerders zich aan bij bestaande investeerders om samen een diverser en veerkrachtiger voedselsysteem te creëren.

“In een omgeving die steeds meer gepolariseerd raakt, kiezen we ervoor om verbinding te maken en samen te werken, waarbij we werken aan een toekomst waarin gecultiveerd rundvlees een echte keuze is voor consumenten en een aanvullende oplossing in de gereedschapskist om de klimaatcrisis, het verlies aan biodiversiteit en voedselonzekerheid te bestrijden”, aldus Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat. “Heroverwegen hoe we goed voedsel kunnen produceren voor een groeiende planeet zonder deze te vernietigen is een behoorlijk lastige taak en het zal veel mensen en organisaties vergen om dezelfde kant op te gaan.”

Na het openen en succesvol starten van de productie van hun opschalingsfaciliteit en nadat ze vorig jaar een B Corp waren geworden, bereidt Mosa Meat momenteel hun eerste formele proeverijen van gecultiveerd rundvlees in Nederland voor.

Lees ook: Een bezoek aan de toekomst van de voedselvoorziening

Gerelateerde artikelen