VanMoof bindt Business Angels aan zich

Crowdfunding VanMoof onder Business Angels groot succes.

Na de publieke crowdfundingcampagne waar afgelopen juni €2,5 miljoen in 12 uur is opgehaald, weet VanMoof nu ook Business Angels aan zich te binden via crowdfunding. VanMoof biedt via Oneplanetcrowd aan beleggers de mogelijkheid €100.000 of meer te investeren. Met bijna 30 Business Angels staat de teller op het Oneplanetcrowd platform nu op € 3,1 miljoen. In totaal is nu dus €5,6 miljoen opgehaald en er kan nog geïnvesteerd worden tot 31 juli.

De investeerder verwerft aandelen door middel van een converteerbare lening. Investeerders die besluiten mee te doen, krijgen daarnaast een limited edition elektrische VanMoof.

“Crowdfunding voor Business Angels is nieuw in Nederland. Het geeft vermogende investeerders een laagdrempelige mogelijkheid in te stappen in een snelgroeiende scale-up, zoals VanMoof. Omdat de onderneming reeds een professionele investeerder en een bank aan boord heeft, profiteert de investeerder mee van de kwaliteitsbeoordeling die deze partijen al eerder uitvoerden.” aldus Maarten de Jong van Oneplanetcrowd.

“Het is geweldig om te zien dat ook de grotere particuliere beleggers vertrouwen hebben in ons bedrijf en meedoen met onze missie om mensen uit de auto op de fiets te krijgen” zegt Taco Carlier van VanMoof..
De financiering die opgehaald wordt met deze crowdfundingcampagnes, wordt gebruikt voor verdere productontwikkeling, het opschalen van de productie om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen en verdere internationale expansie, aldus het bedrijf.

Gerelateerde artikelen