Van Lanschot Kempen lanceert fonds voor Amerikaans MKB

Ook in de VS en Canada zijn kleine en middelgrote bedrijven economisch van belang.

Van Lanschot Kempen Investment Management heeft het Kempen North American Private Equity Fund gelanceerd. Het fonds richt zich op kleine en middelgrote private ondernemingen in Noord-Amerika.

Net als in Europa zijn kleine en middelgrote bedrijven in Noord-Amerika een zeer belangrijk onderdeel van de economie. Private-equitydeals met het hoogste rendementspotentieel worden veelal in dit lagere segment van de markt gevonden, aldus Van Lanschot Kempen.

Het Kempen North American Private Equity Fund is een closed-end beleggingsfonds met een looptijd van tien jaar. Het is het derde private-equityfonds van Van Lanschot Kempen, nadat eerder twee fondsen met een focus op Europa werden geïntroduceerd.

Net zoals zijn voorgangers is het fonds een hybride beleggingsfonds dat investeringen in private-equityfondsen combineert met co-investeringen. De reden voor deze combinatie is de doelstelling om een goed gespreide portefeuille samen te stellen waarbij ook geprobeerd wordt om de J-curve te verkorten.

“Uit gesprekken met klanten blijkt dat zij behoefte hebben aan nieuwe alternatieve producten binnen private markets”, aldus Erik van Houwelingen, lid Raad van Bestuur van Lanschot Kempen en verantwoordelijk voor Investment Management Clients. Die behoefte is voor Van Lanschot Kempen leidend bij de lancering van nieuwe oplossingen.”

Lees ook: Nieuwe investeringsvisie nodig voor energietransitie: ‘veel private equity-fondsen vast op veilige eilandje’

Gerelateerde artikelen