League tables week 23: De Brauw pakt koppositie dankzij overname Nedschroef

De overname van Koninklijke Nedschroef door Shanghai Prime Machinery Company voor 325 miljoen euro heeft de grootste impact op de league tables sinds vorige week. De Brauw Blackstone Westbroek is de nieuwe nummer één. BNP Paribas, Clifford Chance en Rothschild versterken hun positie.
Legal Advisory: De Brauw nieuwe nummer één 
Advocatenkantoor De Brauw maakt een sprong in de league table Legal Advisory gesorteerd naar aantal deals. Het kantoor adviseert samen met zakenbank Rothschild private equity bedrijf Gild Buyout Partners bij de verkoop van Nedschroef. Het kantoor staat nu met 18 deals en een totale dealwaarde van 6,7 miljard euro op de eerste plaats. Net boven Loyens & Loeff (18 deals maar lagere dealwaarde) en Stibbe (17 deals). Clifford Chance stond op de zesde plaats en staat daar nu nog steeds. Met 11 deals heeft het kantoor nog maar één deal minder dan de nummer  5, NautaDutilh. 
 
Stibbe blijft #1 in dealwaarde 
In de league table gesorteerd naar totale dealwaarde versterken De Brauw en Clifford Chance hun respectievelijk vierde en vijfde positie. De ranking blijft gelijk ten opzichte van de update van 26 mei. Stibbe staat met 15,4 miljard euro op de eerste plaats, gevolgd door Allen & Overy en Freshfields Bruckhaus Deringer. 
 
M&A Advisory: Morgan Stanley en ABN AMRO blijven aan kop
Zakenbanken BNP Paribas en Rothschild waren beiden betrokken bij de overname van Nedschroef, maar halen desondanks niet de top 10 van de league tables M&A Advisory gesorteerd op waarde of aantal deals. Beide banken staan op twee deals met een totale dealwaarde minder dan 608 miljoen, de huidige ondergrens van de  league table naar waarde.
Morgan Stanley staat ongewijzigd met 4 deals en een dealwaarde van 13,4 miljard euro op de eerste plaats van de league table gesorteerd naar dealwaarde, gevolgd door J.P.Morgan en Perella Weinberg Partners. ABN AMRO staat met 12 deals en 8,3 miljard euro op de eerste plaats van de league table gesorteerd naar aantal deals. Deloitte en ING staan op plaatsen 2 en 3. 
 
MenA.nl publiceert wekelijks een update van de MenA.nl league tables op basis van de M&A Database.  
 
 
 
Gerelateerde artikelen