Triodos koploper in deals over schone energie

De bank was betrokken bij 140 deals met een totale dealwaarde van 504 miljoen euro.

Triodos heeft het afgelopen jaar de meeste deals voor schone energie door een bank gesloten. De bank sloot afgelopen jaar 140 deals met een totale dealwaarde van 504 miljoen euro. Dit meldt Clean Energy Pipeline op basis van onderzoek.

Het gaat om investeringen in windenergie op land, zonne-energie, batterijopslag, duurzame warmteprojecten, energiecoöperaties van burgers en energie-efficiëntieprojecten.

Clean Energy Pipeline bracht de activiteiten van grote financiële instellingen in beeld, met het doel om de meest actieve arrangeurs in de schone energiesector in de schijnwerpers te zetten. Hierbij ligt de nadruk op het aantal transacties dat banken (mede)financieren en op de totale transactiewaarde.

“Het is ons al tientallen jaren duidelijk dat energiesystemen moeten overschakelen van fossiel en grootschalig naar schone energie die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is”, legt Triodos-CCO Jacco Minnaar uit. “Financiële instellingen zoals banken spelen een cruciale rol bij het verwezenlijken van deze transitie naar een koolstofarme en energie-efficiëntere toekomst.”

Lees ook: De risks en opportunities van klimaatverandering voor investeerders

Gerelateerde artikelen