Techleap gaat samenwerken met Booking.com

Samenwerking moet leiden tot sterker Nederlands tech-ecosysteem.

Techleap, de non-profitorganisatie gericht op het versnellen van de groei van Nederlandse startups en scale-ups, kondigt vandaag een samenwerking aan met Booking.com. Techleap gaat de komende jaren op zoek naar samenwerkingen die bijdragen aan de activiteiten om de Nederlandse techsector te ondersteunen.

De organisatie richt zich hierbij uitsluitend op bedrijven die zich aansluiten bij de missie van Techleap. Booking.com is toegewijd aan diversiteit, gelijkheid en inclusie in tech, wat perfect past bij de Techleap-community van Diverse Leaders in Tech. De samenwerking is in eerste instantie gericht op deelname aan evenementen als de DEI in TECH Summit en de State of Dutch Tech.

“Door diepgaande en langdurige partnerships aan te gaan met organisaties die onze ambities delen, maken we de meest duurzame impact”, aldus Hadewych Corstens, commercial director bij Techleap. “We zijn enthousiast om onze initiatieven via deze strategie te versterken en verder uit te breiden. Uiteindelijk bereiken we veel meer door samen te werken en expertkennis uit te wisselen.”

Intensiever samenwerken voor het ecosysteem
Booking.com is opgericht in Nederland in 1996 en staat bekend als een van de eerste Nederlandse ‘unicorns’. Het is nog steeds een van de weinige Europese techbedrijven die uitgegroeid zijn tot succesvolle internationale spelers. Bij Booking.com werken meer dan 100 nationaliteiten vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Het bedrijf pleit openlijk voor een meer diverse en inclusieve techindustrie. Dit doet de organisatie via talrijke partnerships en initiatieven, zowel lokaal als wereldwijd. Daarnaast speelt het een actieve rol bij het bevorderen van betere samenwerking en kennisdeling binnen het bredere Nederlandse tech-ecosysteem.

“De combinatie van een ondernemende mindset en toegang tot divers internationaal talent in Nederland creëert een unieke omgeving die essentieel is voor de groei van startups en scale-ups”, aldus Arjan Dijk, senior vice president bij Booking.com. “We zijn verheugd om de samenwerking met Techleap aan te gaan. Zo dragen we bij aan een nog inclusiever en dynamischer Nederlands tech-ecosysteem op de lange termijn. Bovendien versterken we hiermee de reputatie van Nederland als een toonaangevende hub voor innovatie.”

Lees ook:
VEECEE AI-evenement: ‘Hemmingway spreekt nu Mandarijn’
&
VEECEE Rondetafelgesprek: De impact van generatieve AI

Gerelateerde artikelen