Team Eiffel deels in andere handen

Investeringsmaatschappij Towerbrook betaalt rond de 450 miljoen euro voor detacheerder.

De Arnhemse detacheerder Team Eiffel is deels overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Towerbrook. De Amerikanen betalen volgens het Financieele Dagblad 450 miljoen voor het bedrijf.

Towerbrook wil met Team Eiffel de landsgrenzen over. Het doel is voet aan de grond te krijgen in Duitsland en Belgiƫ. Verder wil het dat Team Eiffel blijft groeien door overnames.

Team Eiffel detacheert juristen, financiƫle consultants en bedrijfskundigen aan onder meer banken, verzekeraars en non-profitorganisaties. Het verhuurt zijn professionals voor tijdelijke klussen, vaak als er problemen zijn bij klanten. Het vliegt daarnaast ook consultants in voor afgebakende, specialistische projecten.

Team Eiffel bestaat uit Eiffel en een reeks merken die in de afgelopen jaren zijn overgenomen, waaronder DPA en Conquaestor. Er werken ruim 3.000 mensen, waarvan iets meer dan 2.500 consultants. De omzet bedraagt meer dan 300 miljoen euro.

Verkoper Gilde Equity Management – grootaandeelhouder sinds 2018 – blijft na de transactie minderheidsaandeelhouder, volgens het FD voor een belang van 15 tot 20 procent. Het huidige management blijft aan, ook als aandeelhouder. Daarnaast neemt voormalig ceo Alain Dehaze van uitzender Adecco een klein belang in het bedrijf. Hij gaat het management adviseren.

Gerelateerde artikelen