TBAuctions benoemt Tijs Brouwers tot CFO

TBAuctions, het moederbedrijf van diverse online veilingplatformen, heeft Tijs Brouwers aangesteld als CFO.

Brouwers startte zijn carrière bij PwC in het vakgebied audit. Daarna bekleedde hij internationaal diverse leidinggevende posities binnen Maxxium Worldwide (onder andere bekend van Rémy Martin, Famous Grouse en Lucas Bols), United Coffee en UCC.  Hij werkte de laatste 3,5 jaar als CFO van Continental Bakeries waar hij, na de verkoop aan de concurrent Biscuit International, de integratie van de Noord-Europese operaties leidde.

TBAuctions is in Nederland bekend van BVA en Troostwijk Auctions , maar omvat binnen de groep ook veilinghuizen in België, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Noorwegen.

Groei realiseren
TBAuctions kent als meerderheidsaandeelhouder fondsen beheerd door Castik Capital uit Duitsland en als minder­heidsaandeelhouder Summa Equity uit Zweden. Met deze financieel sterke partners zal de groei de komende jaren, naast organische groei, onder meer worden gerealiseerd door meer geplande overnames van online veiling­bedrijven op de Europese markt. “Door de toenemende schaarste aan grondstoffen neemt het aanbod van nieuwe materialen, machines en apparatuur naar verwachting verder af”, zegt Herberth Samsom, CEO van TBAuctions. “Er is daardoor een grote rol weggelegd voor schaalvergroting en kostenreductie door middel van een Europees platform dat vraag en aanbod van gebruikte goederen bij elkaar brengt en ervoor zorgt dat de schaarse grondstoffen behouden blijven. Wij zien het als onze taak om die rol op ons te nemen.”

Lees ook: 'Verdere groei TBAuctions gegarandeerd na overname door Castik Capital'
 

Gerelateerde artikelen