Synergia wil investeren in Babbage Company

Laatst gewijzigd: 08 augustus 2023 17:31
Investeringsmaatschappij heeft interesse in recruitmentbureau.

Synergia Capital Fund VI wil investeren in Babbage Company. De bedrijven hebben de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming voor de overname gevraagd.

Synergia is een investeringsmaatschappij die door middel van investeringen actief is in de midmarket private equity. In het bijzonder richt Synergia zich op investeringen in bedrijven die internationaal actief zijn, in een nichemarkt opereren en naar groei streven door middel van een buy-and-build-strategy.

De investeringsmaatschappij ziet in Babbage Company het ideale platform om door middel van een buy-and-build strategie een one-stop-shop te bouwen op het gebied van leveren van expertise (interim, recruitment & executive search, projecten en trainingen) in het communicatie-, content- & marketingdomein. De transactie wordt begeleid door Marktlink.

Babbage Company werd in 1999 opgericht door Lieke Severijns. In de beginjaren werkte Babbage Company met name voor A-merken, financials en de communicatie-adviesbureaus. Begin 2000 e.v. werd de portefeuille verbreed met diverse opdrachtgevers binnen de overheid en non profit, o.a. via het winnen van aanbestedingen. De focus op de (semi-)overheid als opdrachtgever zorgde voor een sterke groei. Ook de overname ruim twee jaar geleden van recruitment- en trainingsbureau De Redactie, een 100% dochter, leidde tot uitbreiding van het netwerk en verdere groei. De afgelopen jaren is doorlopend gebouwd aan een eigen team van communicatieadviseurs & contentspecialisten en heeft het in house projectbureau zich sterk ontwikkeld. Bij Babbage Company werken inmiddels 45 medewerkers en ongeveer 350 interim- marcomprofessionals bij uiteenlopende organisaties.

Het huidige management van Babbage Company ziet volgens een bericht op de eigen site de potentie en wil samen met Synergia de komende jaren de full service dienstverlening verder uitbouwen door een breder servicepakket aan te bieden aan haar klanten en professionals én door nieuwe segmenten van de staffing markt van professionals aan te boren. Lieke Severijns herinvesteert in een minderheidsbelang en doet, na een lange en succesvolle ondernemerscarrière, operationeel een stap terug. De huidige partners Carina Snaas, Monique van Vliet en Iwein Trel (zoon van Lieke Severijns) blijven aan als aandeelhouder. Carina Snaas vervangt Severijns in het vierde kwartaal van 2023 als algemeen directeur.

Gerelateerde artikelen