Symares neemt Oncolines over

De derde overname van Symeres in tien maanden.

Symeres, een Contract Research Organization (CRO) en Contract Development and Manufacturing Organization (CDMO) voor geneesmiddelenonderzoek, neemt Oncolines over. Dat is een CRO op het gebied van de precisiegeneeskunde voor oncologie. De overname van Oncolines is de derde van Symeres in de afgelopen tien maanden. Hiermee komt de omzet van Symeres op meer dan 100 miljoen euro.

Het in Oss gevestigde Oncolines, onderdeel van NTRC Holding, is een CRO die precisiegeneeskundige diensten aanbiedt op het gebied van oncologie en immunotherapie. De klanten van Oncolines zijn klinische en preklinische biofarmaceutische bedrijven die hun toekomstige aanbod aan geneesmiddelen willen differentiëren. Oncolines biedt kankercelprofileringstests via een panel van meer dan 200 cellijnen, combinatiestudies om nieuwe synergieën te identificeren en mechanistische celbiologie aan. Het bedrijf heeft ongeveer twintig medewerkers in dienst en blijft onder leiding staan van de medeoprichter en huidige Managing Director, Dr. Guido Zaman.

Met deze overname breidt Symeres zijn capaciteiten op het gebied van geneesmiddelenontdekking en -onderzoek uit met hoogwaardige biologie en biofysica in de oncologie. Symeres zal de diensten van Oncolines aanbieden via het Symeres-platform. Hiermee ontstaat een meer geïntegreerd aanbod waardoor nieuwe en bestaande klanten beter kunnen worden bediend. 

Keensight Capital, een private equity investeerder op het gebied van pan-Europese Growth Buyout1 investeringen en meerderheidsaandeelhouder van Symeres, heeft met de managementteams van beide ondernemingen samengewerkt om deze bedrijfscombinatie mogelijk te maken. 

Saola Healthcare Partners fungeerde als strategisch en financieel adviseur, 3D PharmXchange als operationeel en commercieel due diligence-adviseur, Van Doorne als juridisch adviseur en PWC als financieel due diligence-adviseur van Symeres.

Lees ook: ‘Investeringscriteria bij Keensight Capital? Dat trackrecord van succes, groei en winstgevendheid’
 

Gerelateerde artikelen