Spraakherkenning voor doven haalt miljoen op

NoorderImpact en diverse angel investors zijn ingestapt in Speaksee.

Speaksee, een spraakherkenningsapp waarmee doven en slechthorenden groepsgesprekken kunnen volgen, heeft ruim één miljoen euro opgehaald. Acht ton van deze financiering is afkomstig van het Groningse impactfonds NoorderImpact en diverse angel investors.

Tot de betrokken angel investors behoren de oprichters van de Nederlandse unicorn DataSnipper, Jonas Ruyter en Kai Bakker, en angel investors die deelnamen via het Money Meets Ideas netwerk van de Rabobank.

Daarnaast is 240.000 euro aan eerder opgehaalde converteerbare leningen omgezet in aandelenkapitaal. De financieringsronde werd begeleid door Generous Minds en Zebra Legal.

Speaksee gaat het geld gebruiken voor internationale expansie in de UK, Zwitserland, Denemarken en Noorwegen. Voor deze landen is gekozen omdat er goede vergoedingsmogelijkheden zijn voor hulpmiddelen voor mensen met een beperking. Daarnaast worden de mogelijkheden tot uitbreiding naar Duitsland geïnventariseerd.

Ook wordt een deel van het ingebrachte kapitaal aangewend voor de ontwikkeling van nieuwe technologie voor meer inclusiviteit in de samenleving. Speaksee is in 2022 op de markt gekomen.

Gerelateerde artikelen