SPAC Pegasus Entrepreneurs krijgt goedkeuring voor fusie

Door Tikehau Capital gesponsorde SPAC krijgt goedkeuring.

Tikehau Capital maakt bekend dat de bedrijfscombinatie van Pegasus Entrepreneurial Acquisition Company Europe (Pegasus Entrepreneurs), de door Pegasus Entrepreneurs gesponsorde SPAC gericht op snelgroeiende ondernemende bedrijven, met FL Topco B.V. op alle voorwaarden is goedgekeurd door de buitengewone aandeelhoudersvergadering van Pegasus Entrepreneurs. De vergadering heeft op donderdag 23 juni plaatsgevonden.

Na de afronding van de bedrijfscombinatie zal FL Entertainment N.V (“FLE”), een wereldleider in onafhankelijke contentproductie en het snelst groeiende online platform voor sportweddenschappen in Europa, een notering krijgen aan Euronext Amsterdam. De eerste handelsdag zal naar verwachting 1 juli 2022 zijn.

FL Entertainment en Pegasus Entrepreneurs hebben met deze transactie meer dan 645 miljoen opgehaald euro: 250 miljoen euro van de controlerende aandeelhouder van FLE, ongeveer 230 miljoen euro van PIPE-investeerders, ongeveer 116 miljoen euro bijgedragen door de SPAC en 50 miljoen euro van Pegasus Entrepreneurs-sponsors Financière Agache en Tikehau Capital als onderdeel van hun Forward Purchase Agreement.

Antoine Flamarion en Mathieu Chabran, mede-oprichters van Tikehau Capital, verklaarden: "We zijn verheugd de voltooiing van deze combinatie aan te kondigen, slechts een paar maanden na de succesvolle IPO van Pegasus Entrepreneurs, beheerd door CEO van Pegasus Entrepreneurs Pierre Cuilleret, en ondanks de uitdagende marktomstandigheden. Dit weerspiegelt het vertrouwen van investeerders in de groeistrategie van FL Entertainment en in haar financiële partners Financière Agache en Tikehau Capital. Het versnellen van de groei van ondernemersprojecten vormt de kern van het DNA van Tikehau Capital, en we zijn er sterk overtuigd van het spannende verhaal van FL Entertainment en de waardegroei als beursgenoteerde onderneming.”

Lees ook: Waarom super-SPAC Pegasus Europe voor Amsterdam kiest

Gerelateerde artikelen