Sonos mikt op 264 miljoen dollar met beursgang

De aanstaande beursgang van speakermaker Sonos moet minstens 264 miljoen dollar opleveren. Het Californische bedrijf gaat 13,9 miljoen aandelen verkopen tegen een prijs van 17 tot 19 dollar per aandeel, zo blijkt uit documenten.

Het bedrijf ontstond in 2002 en was destijds een van de eerste die zwaar inzette op draadloze speakers. Technologiegiganten Apple, Google en Amazon worden gezien als de concurrenten van Sonos op speakergebied.

Bij 19 dollar per aandeel zou Sonos een marktwaarde vertegenwoordigen van bijna 1,9 miljard dollar. In april gingen geluiden op waarbij Sonos werd gewaardeerd op 2 miljard tot 3 miljard dollar. Bij de aankondiging van de plannen voor een beursgang waarschuwde het bedrijf nog voor de ,,uiterst competitieve en snel evoluerende markt" als risicofactoren.

Vorig jaar was Sonos goed voor een verlies van ruim 14 miljoen dollar op een omzet van 993 miljoen dollar. Sonos wist het verlies ten opzichte van een jaar eerder stevig terug te brengen en zette daarnaast circa 10 procent meer omzet in de boeken.

Gerelateerde artikelen