SoftBank verliest zestien miljard van investering in failliet WeWork

Het Japanse SoftBank kocht de startup die ooit 47 miljard waard was.

Hoop op fabelachtige winsten door te investeren in een jong bedrijf, kan leiden tot torenhoge verliezen. Daar kan SoftBank uit Japan over meepraten. Het bedrijf ziet een investering van zestien miljard dollar in werkplekbemiddelaar WeWork in rook opgaan. Deze week heeft WeWork uitstel van betaling aangevraagd. Het faillissement werd al iets langer voorspeld.

Deze week moest SoftBank anderhalf miljard dollar overmaken aan kredietverstrekkers van WeWork, waaronder Goldman Sachs. Dit meldt de Financial Times.

SoftBank is een Japanse techreus die erop los investeert via overnames. Het bedrijf is voor 70 procent eigenaar van WeWork, dat deze week uitstel van betaling aanvroeg.

Het is een nieuw dieptepunt voor het bedrijf dat in 2019 door investeerders nog werd gewaardeerd op 47 miljard dollar, maar inmiddels al langere tijd met problemen kampt.

WeWork hoopt op een doorstart. Dat is mogelijk met de Chapter 11-procedure, die het bedrijven die niet meer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen toestaat om nog actief te blijven.

Gerelateerde artikelen