Einde van WeWork nabij door dreigend faillissement

Na de beursgang in 2021 is de waarde van het bedrijf verschrompeld.

Het kantoorbedrijf WeWork nadert een faillissement dat volgende week al kan worden aangevraagd. Het bedrijf dat bemiddelt bij de huur van kantoorruimte, zucht onder torenhoge schulden.

De Wallstreet Journal heeft dit gemeld. WeWork heeft niet inhoudelijk gereageerd. Onverwachts komt het nieuws niet. In augustus uitte het bedrijf zelf al twijfel over het voortbestaan.

Ooit was WeWork de grote belofte voor flexibel werken. WeWork claimt te beschikken over 777 kantoorlocaties in tientallen landen, waaronder in Nederland.

Maar de pandemie deed het bedrijf pijn, waardoor de verliezen zich opstapelden. Een poging om in 2019 aandelen te verkopen aan het publiek werd een fiasco. De beursgang via een spac in 2021 werd nimmer een succes. Van de waarde van 47 miljard dollar in 2019 is nog naar twee procent over.

Amerikaanse media melden dat WeWork uitstel van de betaling van schulden heeft afgesproken met crediteuren.  Volgens de BBC deugt het product van WeWork, maar is het bedrijf te snel gegroeid en heeft het daarvoor te veel geld geleend. Het zou ontbroken hebben aan checks en balances. De stijgende rente doet WeWork nu veel pijn.

Een van de gedupeerden is de Japanse SoftBank, die tientallen miljarden dollars in WeWork heeft gepompt, hoewel WeWork rode cijfers schreef.

Gerelateerde artikelen