Smile Invest nieuwe uitdaging voor Ivo Vincente

Dealmaker Ivo Vincente verlaat investeringsmaatschappij Gimv na vijftien jaar ‘met pijn in het hart’. Opgetogen kijkt hij uit naar zijn volgende uitdaging: Smile Invest.

‘Ondernemers voor ondernemers’, zo staat geschreven op de website van de onlangs opgerichte investeringsmaatschappij Smile Invest. Drie oud-collega’s bij Gimv, de Vlaamse investeerders Urbain van Deurzen, Bart Cauberghe en Thomas Dewever, zijn al druk in de weer met het opzetten van een kantoor in het Belgische Leuven, terwijl Ivo Vincente zelf als hoofdverantwoordelijk voor Nederland per 1 september met de vestiging in Den Haag aan de slag gaat.

Op de beide kantoren komen vier investeringsmanagers met een achtergrond in private equity, investment banking en/of strategy consultancy te werken. De zoektocht naar geschikte kandidaten is in volle gang. “We zullen zeker geen mensen van Gimv aannemen”, benadrukt Vincente in een telefoongesprek.

Evergreen fonds
Smile Invest heeft onlangs succesvol 250 miljoen euro opgehaald bij bekende Belgische ondernemersfamilies, waaronder de steenrijke Vic Swerts (Soudal) en Jan Toye (Palm), “We leggen de verbinding tussen ondernemer en onderneming”, verklaart de investeerder waarom niet is gekozen voor institutionele beleggers. Smile Invest richt zich op ondernemingen met een waarde tussen 10 en 100 miljoen euro.

“Door internationalisering en de focus op innovatie willen we bedrijven laten groeien”, aldus de dealmaker. “Ons motto is dan ook: van, door, voor ondernemers, waarbij we ons richten op midmarket ondernemingen in de consumentensector, gezondheidszorg en technologie- en software-industrie.” Met de fondsstructuur gebaseerd op de zogenoemde evergreen richt de investeringsmaatschappij zich op de lange termijn, omdat het fonds in feite geen verloopdatum kent: beleggers kunnen voortdurend toe- en uittreden. 

De beslissing om Gimv te verlaten was niet gemakkelijk, stelt Vincente. “Met pijn in mijn hart heb ik mijn baan opgezegd, maar soms is het goed om jezelf opnieuw uit te dagen”. Over ruim zes weken starten zijn werkzaamheden officieel. Intussen geniet Vincente nog van zijn welverdiende vakantie.

 

Gerelateerde artikelen