Skydance meldt zich opnieuw bij filmstudio Paramount

Sony en Apollo weer achterhaald in bitter overnamegevecht van miljarden.

De overname van de filmstudio Paramount draait uit op een ouderwets overnamegevecht, waarbij de miljarden in het rond vliegen. Eerst bracht de onafhankelijke filmstudio Skydance een bod uit, dat door Paramount van tafel werd geveegd. Het winnende bod van 26 miljard leek te komen van Sony in combinatie met investeerder Apollo.

Maar toen die nog eens in de boeken keek van Paramount, kwamen er al wat mitsen en maren. Het duo Sony-Apollo wilde alleen de assets van Paramount overnemen en niet het hele bedrijf.

Nu is Skydance weer terug met een nieuw bod, dat Paramount aan het bestuderen is. “We hebben dit weekend de financiële voorwaarden van de voorgestelde Paramount/Skydance-transactie ontvangen en we zijn deze aan het beoordelen”, aldus grootaandeelhouder National Amusements, een bioscoopketen.

De hoogte van het bod is niet bekendgemaakt. Wel zou het gaan om de overname van veertig procent van de niet-stemgerechtigde aandelenklasse B. Bestaande aandeelhouders krijgen ook een deel van een nieuw bedrijf dat ontstaat als Skydance fuseert met Paramount. Daaronder vallen ook het CBS-omroepnetwerk en kabelnetwerken zoals MTV en Nickelodeon.

Gerelateerde artikelen