SINCERIUS viert lancering alliantie van boutiques 8-International

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:44
SINCERIUS vierde onlangs feest en deed dat in stijl. De overnameboutique is een internationale alliantie aangegaan met andere boutiques wereldwijd. M&A Community sprak met partner Michiel Koopmanschap.

SINCERIUS en 8-International, die laatste kennen we nog niet. Wat is 8-International?
"Eight International is een alliantie van onafhankelijke adviseurs op het gebied van transactie- en restructuring advies. Eight Advisory, een zeer gerenommeerde Franse boutique die in de Franse league tables voor transaction support afwisselend op positie een of twee staat (voor zowel dealvolume als aantal), heeft het initiatief genomen voor deze alliantie. Door de grootte van de transacties liepen zij steeds meer tegen het gemis van een internationaal netwerk aan. Dus gingen zij op zoek naar soortgelijke boutiques en kwamen in Nederland bij ons terecht. Het klikte. Zowel wat de manier van werken betreft, het niveau dat we onze klanten bieden en het belangrijkste: op persoonlijk vlak. Ook wij merken de laatste tijd dat een internationaal netwerk van steeds grotere toegevoegde waarde is. Diezelfde behoefte bleek er ook te zijn in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Frankrijk, Polen, Rusland en India. Zo hebben we met deze acht landen 8-International opgericht. SINCERIUS is dus een van de medeoprichters van dit netwerk. Inmiddels hebben zich boutiques uit twintig landen bij ons aangesloten. Voor de goede orde, SINCERIUS blijft SINCERIUS. We behouden onze eigen naam en ons eigen karakter. We maken deel uit van een internationaal samenwerkingsverband, niet van een internationale onderneming."

Wat gaat er allemaal veranderen?
"Door de samenwerking kunnen we direct profiteren van de kennis en kunde van betrouwbare collega-adviseurs, het lokale ondernemersklimaat en de lokale wet- en regelgeving bij grensoverschrijdende opdrachten. Uiteraard doen zij ook een beroep op ons. Onze betrokkenheid bij de eerste grensoverschrijdende deal via dit samenwerkingsverband is inmiddels al een feit. Begin mei nam het Franse beursgenoteerde Econocom het Nederlandse BIS over, waarbij wij het M&A-team van Econocom hebben ondersteund bij hun financiële due diligence."

"Ook op andere vlakken zien we kansen. Denk hierbij aan het opzetten van gezamenlijke trainingen voor onze medewerkers, de uitwisseling van medewerkers tussen de verschillende kantoren voor diegenen die een periode naar het buitenland willen gaan. Maar ook het opbouwen van een grotere kennisdatabank. Maar dat zijn zaken die tijd nodig hebben."

Hoe ziet de samenwerking met de andere boutiques eruit en wie zijn deze partijen?
"Wat ons verbindt is dat we allemaal boutiques zijn die werken volgens eenzelfde gedachte: werken in kleine, platte teams met een hoge senioriteit en hoge partnerbetrokkenheid bij een opdracht. Wat wij zo mooi vinden is dat alle partners bij de aangesloten boutiques een achtergrond hebben bij één van de grote accountantskantoren en allemaal op een gegeven moment hebben gedacht: we gaan zelf een kantoor beginnen. Dat geldt voor kantoren van Londen tot Milaan en van Madrid tot Mumbai. Je merkt in de aanpak van transacties en de onderlinge communicatie dat er een gelijke basis is waardoor je elkaar gemakkelijk vindt."

Groeit SINCERIUS als boutiquekantoor niet veel te hard? 
"Wat we niet willen is afbreuk doen aan onze principes: we blijven werken in kleine, platte teams met hoge partnerbetrokkenheid. We zijn momenteel met dertien adviseurs en daarmee nog steeds één van de kleinere advieskantoren in Nederland. Alle kantoren in de alliantie werken op dezelfde manier en toch zijn sommige van die kantoren een stuk groter. Grootte hoeft dus niet direct te botsen met de principes van kleine teams."

Op 22 juni hebben jullie de lancering van 8-International gevierd in Londen, hoe was dat?
"Het was een geweldige avond! We hadden een prachtige locatie gehuurd voor de gehele avond: The Wallace Collection, een klein museum in een classicistisch pand met een prachtige collectie oude meesters. Dit vormde een mooie setting om onze gasten te ontvangen: allemaal  internationale klanten en adviseurs waar wij mee werken. Daarnaast vonden wij het interessant om, gegeven de actualiteit en deze lancering in Londen, een paneldiscussie te organiseren rondom de gevolgen van de Brexit voor Londen als financieel centrum. Later op de avond hebben we ons verplaatst naar het atrium van het museum om daar verder te borrelen. Ook dat kunnen we erg goed samen!"De partners van SINCERIUS: Evert van Anken Michiel KoopmanschapThomas Daemen en Joost Siemensma

Lees ook:
Financieel Due Diligence bij bedrijfswaardering is iets waar de accountant zich niet aan waagt

Gerelateerde artikelen