SET Ventures haalt tien miljoen binnen van Invest-NL

SET Ventures legt zich toe op investeringen in de energietransitie.

Invest-NL steekt tien miljoen euro in SET Fund IV. Het fonds, beheerd door SET Ventures, investeert in bedrijven voor digitale technologieën en data die de energietransitie versnellen.

“De inzet van SET Ventures om oplossingen voor digitale energiesystemen te ondersteunen, sluit perfect aan bij ons doel om impactvolle, duurzame innovaties te bevorderen”, aldus Evelien Bijl, Investment Manager bij Invest-NL. SET Ventures mikt op nieuwe innovatieve bedrijfsmodellen en diensten voor de energietransitie, bij dalende kosten van zonne-energie, windenergie en batterijen.

Als koploper op het gebied van investeringen in de energietransitie verwacht SET Ventures aanzienlijke co-investeringsmogelijkheden te bieden, vooral in grotere Serie A-financieringsrondes of daaropvolgende financieringsrondes.

Afgelopen najaar startte SET Ventures zijn vierde fonds om te investeren in de volgende generatie technologieleiders die het koolstofvrije energiesysteem van de toekomst vorm zullen geven. Aan het fonds van 200 miljoen euro is al 127 miljoen euro gecommitteerd. Investeerders zijn onder meer European Investment Fund (EIF), Triodos Energy Transition Europe Fund en Carbon Equity.

“Bij SET Ventures denken we dat veel van de technologieën die nodig zijn om de netto nul te bereiken al aanwezig zijn”, zegt Anton Arts, Managing Partner bij SET Ventures. “Ons fonds investeert daarom in digital-first-bedrijven die gebruik maken van innovatieve bedrijfsmodellen en toepassingen om echte verandering bij consumenten en bedrijven te bewerkstelligen. We zijn blij dat Invest-NL betrokken is als onderdeel van Fonds IV.”

Lees ook: ESG & Impact: Zo sturen topinvesteerders op échte waardecreatie

Gerelateerde artikelen