SET Ventures gaat met 200 miljoen de klimaatcrisis te lijf

Het vierde fonds is twee keer zo vol als het derde fonds.

Het vierde fonds van SET Ventures is gesloten op 200 miljoen euro. Dat is twee keer zo veel als wat er opgehaald werd voor het derde fonds. SET Fund IV, een SFDR Article 9 fund, investeert in Europese start-ups die digitale technologieën ontwikkelen voor de overgang naar een koolstofvrij energiesysteem.

SET Ventures, opgericht in 2007,  is hiervoor op zoek naar pionierende ondernemers die met hun initiatieven vooruitlopen op regelgeving over decarbonisatie. De investeerder is overtuigd van de rol van technologie om de klimaatcrisis te bestrijden. De uitdaging is volgens SET Ventures om de digitale oplossingen te implementeren waarmee hardware als zonnepanelen op grote schaal ingezet kan worden.

De bedrijven die tot nu toe investeringen hebben ontvangen, zijn de warmtebeheerstartup Vilisto, energierenovatieadviseur Fuchs & Eule, leverancier van energiebeheersoftware Tibo Energy en het cloudgebaseerde e-mobiliteitsplatform E-mobilio.

Het SET Fund IV heeft investeringen aangetrokken van nieuwe en bestaande investeerders, waaronder het Europees Investeringsfonds (EIF), Triodos Energy Transition Europe Fund, a.s.r., Carbon Equity en verschillende Europese netbeheerders.

Lees ook: ESG & Impact: Zo sturen topinvesteerders op échte waardecreatie

Gerelateerde artikelen